Quantcast

Aντιδράσεων συνέχεια για τη διαθεσιμότητα

Κλειστοί οι δήμοι της Αττικής. Πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι δήμοι της Αττικής σήμερα καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτούς θα συνεχίσουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αντιδρώντας στο οριζόντιο μέτρο της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Στη 1:00 το μεσημέρι της Παρασκευής θα συγκληθεί Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να αποφασισθεί περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Νωρίτερα, ΠΟΕ-ΟΤΑ και Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) θα διαδηλώσουν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Εξάλλου, εν όψει και του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στις 3 Δεκεμβρίου, η ΠΕΔΑ αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στην Ένωση την υλοποίηση κινητοποιήσεων που θα περιλαμβάνουν κλιμακούμενο κλείσιμο δήμων και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μαζί με τους εργαζόμενου.

Χθες, μιλώντας στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης ξεκαθάρισε: «Δεν έχω απολύσει κανένα δημόσιο υπάλληλο, ούτε πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου σε καμία απόλυση»

Αναφερόμενος στην άρνηση των δήμων να δώσουν στοιχεία, ο υπουργός είπε ότι αν δε δοθούν, το υπουργείο θα αναγκαστεί να κάνει χρήση των στοιχείων της απογραφής δημοσίων υπαλλήλων