Quantcast

«Αυτά τα μηχανήματα ήταν η ζωή της μητέρας μου»

Συγκλονίζουν τα λόγια του γιου της τετραπληγικής γυναίκας που άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στο σπίτι της, στα Χανιά - Μία ώρα νωρίτερα, η ΔΕΗ λόγω χρέους είχε κόψει το ρεύμα, αν και χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη - Τον Απρίλιο της είχε κοπεί η σύνταξη του ΟΓΑ - Σταθάκης: Είχα παρέμβει προσωπικά - Τι απαντούν ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ. (VIDEO)

Την τελευταία της πνοή άφησε χθες το απόγευμα μέσα στο σπίτι της, στη συνοικία της Νέας Χώρας στα Χανιά, μια 56χρονη τετραπληγική γυναίκα.

Η γυναίκα τα τελευταία 15 χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας και όπως κατήγγειλαν τα παιδιά της, άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι.
 
Μία ώρα νωρίτερα, η ΔΕΗ λόγω χρέους της είχε κόψει το ρεύμα, αν και χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη από τρία μηχανήματα όλο το 24ωρο.

Οι συγγενείς της 56χρονης κατέθεσαν χθες το απόγευμα μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου της αναμένεται να προσδιορίσει η νεκροψία-νεκροτομή.

Τι έδειξε η νεκροψία - νεκροτομή στη σορό της 56χρονης

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα flashnews.gr, το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ πήγε στο σπίτι την ώρα που έλειπε από αυτό η γυναίκα που την πρόσεχε.

Έκοψε την παροχή στο ρεύμα και από εκεί και μετά άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την 56χρονη.

Όπως καταγγέλουν οι συγγενείς, παρότι το μηχάνημα ειδοποιεί με χαρακτηριστικό ήχο συναγερμού όταν κόβεται το ρεύμα, ουδείς τον άκουσε από το συνεργείο της επιχείρησης, με συνέπεια η γυναίκα να πεθάνει αβοήθητη.

Δείτε τι είπαν οι συγγενείς στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΡΙΤ


Real.gr- ΓΙΟΣ 56ΧΡΟΝΗΣ by realmedialive

Όπως υποστηρίζει ο γιος της, το χρέος της ΔΕΗ είναι στα 800 ευρώ με το «χαράτσι».

Της είχαν κόψει τη σύνταξη του ΟΓΑ

Το πρώτο «χτύπημα» για την άτυχη γυναίκα ήρθε από τον ΟΓΑ.

Πριν από λίγους μήνες, «τα Χανιώτικα νέα» είχαν αναδείξει με δημοσίευμά τους το κόψιμο της αγροτικής σύνταξης που έπαιρνε με την αιτιολογία ότι εμφανιζόταν να διαθέτει ανθοπωλείο.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», το συγκεκριμένο κατάστημα είχε βάλει λουκέτο από το 1994.

Μάλιστα, η οικογένεια της 56χρονης είχε κάνει ένσταση στον ΟΓΑ, ο διοικητής του οποίου είχε, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ενημερωθεί και μετά τα δημοσιεύματα υποσχέθηκε να εξετάσει το θέμα.

Από την 1η Απριλίου που έγινε η εξέταση της έντασης έως σήμερα, ο ΟΓΑ δεν είχε ενημερώσει για την τύχη της.

Σταθάκης: Είχα παρέμβει προσωπικά στη ΔΕΗ για την 56χρονη

Ο βουλευτής Χανιών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, έκανε λόγο για μια τραγική ιστορία, στην οποία είχε παρέμβει προσωπικά τόσο για το ζήτημα της ΔΕΗ όσο και για το θέμα της σύνταξης.


Real.gr- ΣΤΑΘΑΚΗΣ από realmedialive

Τι απαντά η ΔΕΗ

 
Ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ουδέποτε δηλώθηκε στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών η καταναλώτρια στα Χανιά, που βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη, εξέδωσε η ΔΕΗ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της επιχείρησης, ύστερα από έλεγχο των στοιχείων του καταναλωτή, διαπιστώθηκε ότι "ουδέποτε δηλώθηκε" στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης για τους οποίους η επιχείρηση δεν προβαίνει σε διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας τους λόγω οφειλής.

Στην ανακοίνωση της ΔΕΗ υπενθυμίζεται ότι για την ένταξη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών απαιτείται μια απλή αίτηση η οποία μπορεί να υποβληθεί και τηλεφωνικά στη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ, 11770.

Το απόγευμα η ΔΕΗ εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «όπως προβλέπουν οι Κανονισμοί της Επιχείρησης, αλλά και όπως επιβάλλει η αντιμετώπιση σοβαρών συμβάντων, έχει συσταθεί Επιτροπή Διοικητικής Προανάκρισης για την πλήρη καταγραφή της υπόθεσης, αξιολόγησης των συμβάντων και διαδικασιών που ακολουθήθηκαν».

ΔΕΔΔΗΕ: Οι υπηρεσίες δεν γνώριζαν για την 56χρονη

Από την πλευρά του, ο ΔΕΔΔΗΕ, σε ανακοίνωσή του, εξέφρασε «τη βαθύτατη λύπη του για τον θάνατο καταναλωτή στα Χανιά».

Διευκρίνισε ότι «κατά την υλοποίηση της αποκοπής του ρεύματος, οι Υπηρεσίες του δεν γνώριζαν, αλλά ούτε είχαν ενημερωθεί με οποιοδήποτε τρόπο, για την ύπαρξη ατόμου που χρήζει μηχανικής υποστήριξης ή ανήκει σε ευπαθή ομάδα».

Δηλώσεις Γρηγοράκου και Παπακώστα για το θάνατο της 56χρονης στα Χανιά

Κουίκ: Να παρέμβει η Δικαιοσύνη