Quantcast

Διαμαρτυρία μετά... μουσικής

Μουσική εκδήλωση, οργανώνουν για μετά τις 6 το απόγευμα, οπότε λήγει ο 24ωρος αποκλεισμός, οι αγρότες του κόμβου Αντιγόνου, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας.
Μουσική εκδήλωση, οργανώνουν για μετά τις 6 το απόγευμα, οπότε λήγει ο 24ωρος αποκλεισμός, οι αγρότες του κόμβου Αντιγόνου, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, στο πλαίσιο των εναλλακτικών μορφών κινητοποιήσεων, που εγκαινιάζουν από σήμερα οι διαμαρτυρόμενοι του πρωτογενούς τομέα.

«Η αποψινή μας εκδήλωση, όχι μόνο δεν υποδηλώνει κούραση, αλλά στοχεύουμε να στείλουμε ξεκάθαρα το μήνυμα ότι θα παραμείνουμε στον δρόμο, για όσο καιρό χρειαστεί» υπογράμμισε η επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Διαμάντω Κρητικού.

Όπως εξήγησε, από τις 16:30 θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται αγρότες που είναι και μουσικοί, προκειμένου να ξεσηκώσουν τον κόσμο και με τα τραγούδια τους να «υπενθυμίσουν τη σημασία τού "αγωνίζεσθαι"». Φορείς και συνεταιρισμοί της ευρύτερης περιοχής έχουν φροντίσει για μεζέδες (μανιτάρια, κρέας, σαλιγκάρια, πίτες, λουκουμάδες, ακτινίδια κ.α) που θα μοιράζονται τόσο στους διερχομένους, όσο και στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Για την πορεία τού αγώνα τους οι αγρότες στο μπλόκο θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο

Κατά τα λοιπά, οι αποκλεισμοί με βάση το σημερινό πρόγραμμα κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία, που αριθμεί εννέα μπλόκα, είναι σύμφωνα με τον συντονιστή των οκτώ εξ αυτών, Δημήτρη Μόσχο, θα έχουν ως εξής:

* Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με την πΓΔΜ (12ωρος αποκλεισμός από τις 11:00, σε συνέχεια αντίστοιχης χθεσινής κινητοποίησης).
* Γρεβενά, στην πρώτη έξοδο προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα 12:00-16:00 και στα δύο ρεύματα και σε παρακαμπτήριες οδούς.
* Νεάπολη Τσοτυλίου 14:00-19:00.
* Στο Άργος Ορεστικό κάθετα στην Εγνατία, στον δρόμο προς Καστοριά, 09:00-18:00 και τις ίδιες ώρες σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη.
* Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης 12:00-13:00.

Αντι-μπλόκο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα