Έκαψαν το ΦΕΚ της αξιολόγησης

Μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ έκαψαν, έξω από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συμβολικά την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως όπου δημοσιεύεται ο νόμος της αξιολόγησης. Διαμαρτυρία στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Κατάληψη στο νοσοκομείο Άρτας. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).
Με καταλήψεις των γραφείων διοίκησης και προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και τους χώρους εργασίας, ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ.

To μεσημέρι, πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια των εργαζομένων του Δημοσίου σε όλη τη χώρα.

Νωρίτερα, μέλη των ΔΣ των συλλόγων-μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Περιφέρεια Αττικής έκαψαν συμβολικά την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως όπου δημοσιεύεται ο Ν.4250/2014 περί αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.Είχε προηγηθεί μία παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.Οι διαμαρτυρόμενοι παρέδωσαν στο υπουργείο χιλιάδες υπογραφές πολιτών που εναντιώνονται στην εφαρμογή του νόμου καθώς θεωρούν την αξιολόγηση ως πρόσχημα για την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων.

Διαμαρτυρία των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης

Οι κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, πρόκειται να κλιμακωθούν στις 9 Ιουλίου, με 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλο το Δημόσιο συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα.

Με ψήφισμά του το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ ζητεί την απόσυρση του σχεδίου νόμου για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο και την κατάργηση των μέτρων της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Υπό κατάληψη το νοσοκομείο Άρτας

Ειδικότερα, η ομοσπονδία υποστηρίζει ότι «με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, καταργείται κάθε αντικειμενικό και μετρήσιμο κριτήριο για την επιλογή των προϊσταμένων».

Μάλιστα, αποφάσισε τη σειρά των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο με αιτήματα εκτός της απόσυρσης του μέτρου της αξιολόγησης, την κατάργηση των μέτρων της διαθεσιμότητας και των απολύσεων και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων υπαλλήλων.

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων η ΑΔΕΔΥ