Quantcast

Έξι τραυματίες από τη φωτιά στα ΕΛΠΕ - Βίντεο ντοκουμέντο

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί και τέθηκε υπό έλεγχο από τις δυνάμεις πυρόσβεσης των ΕΛΠΕ. Στο Θριάσιο και στο Αττικό μεταφέρθηκαν οι τραυματίες. Σε σοβαρότερη κατάσταση ο ένας εξ αυτών. (VIDEO)
Μάχη για τη ζωή δίνουν οι πέντε από τους έξι τραυματίες από την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Κέντρο Εγκαυμάτων του νοσοκομείου "Θριάσιο". Η κατάσταση τής υγείας του κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή, καθώς φέρει εγκαύματα συνολικής έκτασης περίπου 70% και βρίσκεται διασωληνωμένος.

Άλλοι 4 εργάτες νοσηλεύονται, επίσης, διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση, σε τέσσερα διαφορετικά νοσοκομεία, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, στη ΜΕΘ του ΠΓΝ Αττικόν και στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Στο ίδιο Θριάσιο νοσηλεύεται ακόμη ένας τραυματίας από την έκρηξη, με εγκαύματα μερικού πάχους 20%, και οι γιατροί εκτιμούν ότι η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Το ατύχημα

Λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής κατασβέστηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 8 και 20 το πρωί σε μία από τις μονάδες συντήρησης του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά την οποία τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι. 

Οι τρεις τραυματίες νοσηλεύονται στο Θριάσιο Νοσοκομείο, εκ των οποίων οι δύο διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς ο ένας (31 ετών), φέρει 70% εγκαύματα και ο δεύτερος (43 ετών) εισπνευστικό έγκαυμα. Ο τρίτος (29 ετών) φέρει εγκαύματα στα χέρια και η καταστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

- Τη λύπη του εκφράζει το υπουργείο Εργασίας για το ατύχημα στα ΕΛΠΕ

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα το star από τη στιγμή της έκρηξης στα Διυλιστήρια


VIDEO ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΦΩΤΙΑ - ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από realmedialive

Λαφαζάνης: Άμεση διερεύνηση της φωτιάς στα ΕΛΠΕ

Στο Νοσοκομείο «Αττικό» διακομίστηκαν τρεις τραυματίες, ηλικίας κάτω από 35 ετών, σε σοβαρή κατάσταση. Ενας φέρει εγκαύματα 70% και αναπνευστική ανεπάρκεια. Αρχικά, είχε αποφασισθεί να διακομιστεί στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», μεταφέρεται όμως διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ο δεύτερος, με εγκαύματα β' βαθμού και αναπνευστική ανεπάρκεια, μεταφέρεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εγκαυμάτων στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και ο τρίτος, επίσης διασωληνωμένος, με εγκαύματα μεσαίου βαθμού, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αττικό».

Βίντεο που ανέβασε το Megaratv από το εσωτερικό των διυλιστηρίων:



Σημειώνεται ότι οι τέσσερις τραυματίες είναι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ και οι δύο εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης.

Σύμφωνα με όσα είχε πει νωρίς, στην πρωινή εκπομπή του Mega ο διευθυντής επικοινωνίας των ΕΛΠΕ Αγγελος Στράνης: «Εχουμε 5 τραυματίες οι οποίοι έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία της περιοχής, ένας εξ αυτών σε βαρύτερη κατάσταση απ’ ό,τι οι άλλοι τέσσερις».


VIDEO-ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΠΕ από realmedialive

Πηγές των ΕΛΠΕ ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μεταξύ της εκδήλωσης φωτιάς και της έκρηξης, μεσολάβησε διάστημα περίπου δέκα λεπτών, γεγονός που απέτρεψε χειρότερες επιπτώσεις από το ατύχημα.

Λίγη ώρα αργότερα τα ΕΛΠΕ εξέδωσαν ανακοίνωση για την πυρκαγιά, στην οποία αναφέρονταν τα εξής:

«Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες.

Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».

Δείτε εικόνες από την περιοχή του Ασπρόπυργου όπως τις μετέδωσε το star


VIDEO-ΕΛΠΕ από realmedialive