Ένταση στα Διαβατά για το hot spot - Κάτοικοι ξήλωσαν την περίφραξη

Μερίδα των διαδηλωτών γκρέμισε μέρος της περίφραξης και εισήλθε στον χώρο του στρατοπέδου, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα. (VIDEO)
Σε ομόφωνο ψήφισμα κατέληξαν οι συγκεντρωμένοι στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στην περιοχή Διαβατών ζητώντας την οριστική διακοπή των εργασιών για τη δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων.

Ακόμη, αποφάσισαν να δημιουργηθούν ομάδες περιφρούρησης, οι οποίες και θα παραμένουν στον χώρο και θα βεβαιώνουν πως δε θα ξαναρχίσουν τα έργα.

Μουζάλας: Η παρεμπόδιση δημιουργίας hot spots μόνο αναταραχή προκαλεί

ΠΑΣΟΚ: Δεν χωρούν ούτε μικροκομματικές ούτε τοπικιστικές λογικές

Ένωση Κεντρώων: Να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή των χώρων

Οι διαδηλωτές αποχώρησαν σταδιακά από τον χώρο όπου θα παραμείνουν οι ομάδες περιφρούρησης σε βάρδιες μέχρι και αύριο, περιμένοντας τις εξελίξεις από τη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, με τη συμμετοχή του δημάρχου Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλου και του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση.

Το βράδυ, άλλωστε έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων για να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

ΕΔΕ για τα επεισόδια στην ΚωΠαράλληλα οι δυνάμεις του στρατού που είχαν αναλάβει την πραγματοποίηση του έργου, αναγκάστηκαν ουσιαστικά να παρατάξουν τα οχήματα και τα μηχανήματα που χρησιμοποιούσαν στην μπροστινή πλευρά του στρατοπέδου, ώστε να είναι φανερό πως δεν εκτελούνται εργασίες.

Ένταση επικράτησε νωρίτερα όταν μερίδα των διαδηλωτών γκρέμισε μέρος της περίφραξης και εισήλθε στον χώρο του στρατοπέδου, με τις ισχυρές αστυνομικές αδυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα.Η κατάσταση παραμένει τεταμένη με τους διαδηλωτές να παραμένουν εντός του στρατοπέδου και να δείχνουν αποφασισμένοι να εμποδίσουν τη συνέχεια των έργων.

Από τις 11:00 άλλωστε ξεκίνησε η συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής που αντιτίθενται στη δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων, όπως έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση, ενώ στο σημείο ήδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται οι πρώτοι διαμαρτυρόμενοι. Ο αριθμός τους από νωρίς ήταν μεγάλος και αυξανόταν συνεχώς.ΠΗΓΗ: press724.gr