Επ' αόριστον λουκέτο στο Πολυτεχνείο

Την επ αόριστον αναστολή λειτουργίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφάσισε η σύγκλητος του ιδρύματος διαπιστώνοντας πρακτική αδυναμία λειτουργίας.
Την επ αόριστον αναστολή λειτουργίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφάσισε η σύγκλητος του ιδρύματος διαπιστώνοντας πρακτική αδυναμία λειτουργίας.

Το όργανο διοίκησης συνεδρίασεσήμερα το μεσημέρι με τη Σύγκλητο να διαπιστώνει ότι είναι πρακτικά αδύνατη η συνέχιση της λειτουργίας του ιδρύματος, μετά θέση σε κινητικότητα εκατοντάδων υπαλλήλων του ιδρύματος.

Παράλληλα αποφασίστηκε:

• Η προσφυγή κατά της ΚΥΑ της διαθεσιμότητας
• Αποφασίστηκε να δοθεί αύριο το μεσημέρι 14:00 στο Συγκρότημα Πατησίων Συνέντευξη Τύπου Πρυτανείας και Συγκλήτου

Στη σημερινή ΓΣ των Διοικητικών Υπαλλήλων αποφασίστηκε επ' αόριστο συνέχιση της απεργίας του με περιφρούρηση.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι διοικητικές υπηρεσίες του Πολυτεχνείου πέρα από τα προφανή (καθόλου φύλαξη κ.λπ, όπου βλέπετε 100% στο Excel), οι Γραμματείες των Σχολών, πολλές Γραμματείες Τομέων και Εργαστηρίων -η συντριπτική πλειοψηφία- και οι
περισσότερες Πολυδύναμες Μονάδες δεν θα διαθέτουν προσωπικό, εαν εφαρμοστεί το μέτρο, 7 από τις 9 Γραμματείες σχολών θα χάσουν πάνω από το 70% του προσωπικού τους!

Σήμα κινδύνου από τα μέλη ΔΕΠ του πανεπιστημίου Αθηνών

Με ανοιχτή επιστολή ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο υπουργείο Παιδείας κάνοντας λόγο για αδυναμία λειτουργίας του ιδρύματος, αλλά και ουσιαστική διάλυσή του.

Μάλιστα χρησιμοποιώντας ιδιαιτέρως σκληρή γλώσσα ο Σύλλογος των Υπαλλήλων «κάνει λόγο τεράστιο πρόβλημα, σκάνδαλο, αλλά και έγκλημα αν συγκριθούν τα στοιχεία του πανεπιστημίου Αθηνών όχι με τα διεθνή στάνταρτς, αλλά με τα δικά μας. Δηλαδή με το μέσο όρο όλων των Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι της χώρας ή π.χ με όλη τη γεωγραφική περιοχή του Πειραιά (Πανεπιστήμιο και Τ.Ε.Ι), χρησιμοποιώντας δείκτη αναλογίας που προτείνει και αρέσκεται να χρησιμοποιεί το υπουργείο Παιδείας».

Ο Σύλλογος του Διοικητικού Προσωπικού μάλιστα παραθέτει τον παρακάτω πίνακα:Δηλαδή, όπως τονίζει στην επιστολή του ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, «για να υπάρχει σύμφωνα με τον συγκεκριμένο δείκτη, δίκαιη και έντιμη αντιμετώπιση του ΕΚΠΑ, πρέπει το διοικητικό προσωπικό του να ανέρχεται σε 1.699 υπαλλήλους τουλάχιστον (1.953 x 0,86) δεδομένου ότι στα συγκεκριμένα Ιδρύματα δεν υπάρχει πλεόνασμα διοικητικού προσωπικού και πιθανότατα έλλειμμα, σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Μάλιστα ο Σύλλογος καλεί το υπουργείο Παιδείας να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα την Ειδική Έκθεση Τεκμηρίωσης και Εισήγησης ώστε να διαλύσει όλες τις φήμες για αξιολόγηση βασισμένη σε τοπικά ή προσωπικά κριτήρια.