Φοιτητές «πιάστηκαν» στα χέρια για τα σκουπίδια

Συμπλοκή μεταξύ φοιτητών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για την αποκομιδή σκουπιδιών. Καταδικάζει η Πρυτανεία τα επεισόδια.
Τη συμπαράστασή του στους φοιτητές που επιχείρησαν να καθαρίσουν από τα σκουπίδια τους χώρους της Θεολογικής Σχολής και προπηλακίστηκαν από άλλους φοιτητές εκφράζει το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΑΠΘ.

Σε ανακοίνωσή του το Πρυτανικό Συμβούλιο αναφέρει ότι «αφού ενημερώθηκε για την απρόκλητη και βίαιη επίθεση έργω εναντίον του καθηγητή της Θεολογικής Σχολής, κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου, καθώς και εναντίον φοιτητών της Θεολογικής Σχολής κατά τη διάρκεια εθελοντικής προσπάθειάς τους να συλλέξουν και να απομακρύνουν τα σκουπίδια στο χώρο τους, δηλώνει ότι καταδικάζει με αποτροπιασμό την απαράδεκτη αυτή ενέργεια, η οποία είναι απολύτως ξένη προς τα ακαδημαϊκά ήθη. Επιπλέον εκφράζει τη συμπαράστασή του στα θύματά της».

Παράλληλα, ο Πρύτανης, καθηγητής κ. Ιωάννης Μυλόπουλος, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση των γεγονότων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Το απόγευμα της Δευτέρας, δυο ομάδες φοιτητών ήρθαν στα χέρια με αφορμή την αποκομιδή σκουπιδιών από τον περιβάλλοντα χώρο του ΑΠΘ. Συγκεκριμένα, μία ομάδα φοιτητών της Θεολογικής του ΑΠΘ με την καθηγήτρια τους προσπάθησαν να απομακρύνουν τα σκουπίδια, ωστόσο δέχθηκαν την άγρια επίθεση άλλων φοιτητών που τους είδαν και κινήθηκαν εναντίον τους, επειδή όπως είπαν η κίνηση της αποκομιδής ήταν απεργοσπαστική.

Από το άγριο ξύλο που έπεσε μια φοιτήτρια τραυματίστηκε. «Στους αγώνες δε χτυπάμε γυναίκες» είπε ο καθηγητής που έσπευσε να προστατέψει την φοιτήτρια, ωστόσο και αυτός δέχθηκε επίθεση.