Quantcast

Η ελληνική αποστολή παρέλαβε το Άγιο Φως – Το απόγευμα στην Αθήνα

Στις 18.30 η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στις 21:50 αναμένεται να φτάσει στη Θεσσαλονίκη.

Το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου παρελήφθη από την ελληνική αποστολή στα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, κατά τη διάρκεια της τελετής αφής της φλόγας στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.

Σε δηλώσεις μετά την παραλαβή, ο Γιάννης Αμανατίδης σημείωσε ότι ζούμε σε μία εποχή που η θρησκεία χρησιμοποιείται ως «άλλοθι» για ακρότητες και πράξεις μισαλλοδοξίας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το Άγιο Φως και η Ανάσταση θα «μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα της ζωής, της χαράς, της ειρήνης και της ελπίδας, σε ολόκληρη την Οικουμένη».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε τη συνεισφορά της Ελλάδας στα έργα αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου αλλά και τη στήριξη που προσφέρει παραδοσιακά η χώρα μας ώστε να προστατευτεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από γεωπολιτικές σκοπιμότητες.

Η ελληνική αποστολή αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα με το Άγιο Φως στις 18:30, ενώ κατά τις 21:50 αναμένεται να φτάσει στη Θεσσαλονίκη.

Έκλεψε και πάλι την παράσταση ο «ιπτάμενος» παπάς της Χίου