Quantcast

Καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες

Μετά από μια παρατεταμένη σχεδόν ανοιξιάτικη καλοκαιρία, τα βαρομετρικά χαμηλά βρήκαν το δρόμο και για τη χώρα μας και από σήμερα και έως το Σάββατο θα δώσουν πολλές βροχές και καταιγίδες.
Μετά από μια παρατεταμένη σχεδόν ανοιξιάτικη καλοκαιρία, τα βαρομετρικά χαμηλά βρήκαν το δρόμο και για τη χώρα μας και από σήμερα και έως το Σάββατο θα δώσουν πολλές βροχές και καταιγίδες.

Όπως εξηγεί στο real.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, αρχικά σήμερα προβλέπεται ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό, με μέτωπα κακοκαιρίας να κινούνται από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Αυτά αναμένεται να δώσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες πρώτα στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία σε όλη τη χώρα.

Τις βραδινές ώρες οι καταιγίδες θα φτάσουν στην Θράκη, στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη θυελλώδεις αρχικά στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο Αιγαίο.

Στην Αθήνα οι καταιγίδες αναμένονται τις απογευματινές ώρες, όποτε πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές. Πάντως, το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Και θα είναι οι πρώτες βροχές για το Νοέμβριο φέτος. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 20 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη οι καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες. Η μέγιστη θερμοκρασία στους 19 βαθμούς. Και εδώ θα είναι οι πρώτες βροχές για το Νοέμβριο, όταν κατά μέσο όρο το Νοέμβριο βρέχει 11 ημέρες.

Ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται την Πέμπτη από το μεσημέρι από τα δυτικά να ξεκινήσει νέο κύκλο βροχών και τοπικά ισχυρών καταιγίδων. Στην Αθήνα θα ξαναβρέξει νύχτα Πέμπτης, πρωί Παρασκευής.

Ουσιαστική βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή.

-Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ