Quantcast

Κορυφώνεται η αγωνία για τον 15χρονο μαθητή

(VIDEO) Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολύωρη λεπτή χειρουργική επέμβαση. Τι είπε ο Έλληνας γιατρός που τον συνοδεύει στη Γερμανία.

Στον 15χρονο Μανώλη από την Πάτρα, που πάσχει από σπάνια ασθένεια και εγχειρίστηκε χθες στη Γερμανία βρίσκονται οι σκέψεις της οικογένειάς του, των συμμαθητών και φίλων του, αλλά και χιλιάδων απλών πολιτών που ευαισθητοποιήθηκαν από την ιστορία του.

Ο νεαρός μαθητής πάσχει από σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους του εγκεφάλου, μια ιδιαίτερα σπάνια ασθένεια η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα. Το δράμα του Μανώλη προκάλεσε την κινητοποίηση των συμμαθητών του, που χάρισαν στην οικογένεια του μαθητή τα χρήματα για την εκδρομή προκειμένου να διατεθούν για τη μεταφορά του σε ειδικό κέντρο του εξωτερικού.

Η ιστορία συγκίνησε το πανελλήνιο και έπειτα από σχετική απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, άρθηκαν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια, ενώ για τη μεταφορά του στη Γερμανία διατέθηκε το κυβερνητικό αεροσκάφος με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Χθες και μετά από τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο ο 15χρονος μαθητής μπήκε στο χειρουργείο περίπου στις 15:00. Η λεπτή και πολύωρη επέμβαση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11.00 το βράδυ. H επέμβαση στέφθηκε από επιτυχία και το απόστημα αφαιρέθηκε, ενώ δεν βρέθηκε κάποιο επιπλέον εύρημα που να επιβαρύνει την κατάσταση του εγκεφάλου.

«Όλα πήγαν παρά πολύ καλά»

«Έχουμε πολύ ευχάριστα νέα». Με αυτά τα λόγια ο γιατρός, ο οποίος συνόδευε τον νεαρό στη Γερμανία, σχολίασε την πορεία της υγείας του 15χρονου. «Ξύπνησε και σήμερα το πρωί είναι ευδιάθετος, ανυπομονεί να γυρίσει στο κρεβάτι του, έχει καλή κινητικότητα. Όλα πήγαν παρά πολύ καλά», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος.



Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ-1, τόνισε ότι «το πρόβλημα λύθηκε οριστικά. Η βλάβη αφαιρέθηκε». Πρόσθεσε ότι «θα χρειαστούν κάποιες εβδομάδες για φυσικοθεραπείες, να παραμείνει εδώ και συνολικά μετά από 3 ή 4 εβδομάδες θα επιστρέψει στην Ελλάδα».