Quantcast

LIVE: Εικόνα από το Ραδιομέγαρο-Η επέμβαση των ΜΑΤ

(ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-VIDEO)  ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ τι συμβαίνει στην ΕΡΤ. Η επέμβαση ξεκίνησε τα ξημερώματα με εντολή του εισαγγελέα. Ένταση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγ. Παρασκευής. Εικόνες μέσα από το κτίριο. Η τελευταία μετάδοση της ΕΡΤ.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής επέμβασης - τα ξημερώματα - στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ πραγματοποιείται από το απόγευμα έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Η κεντρική πύλη του κτιρίου παραμένει κλειστή και εξακολουθεί να είναι φρουρούμενη από δυνάμεις της Αστυνομίας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, πολλά εργατικά σωματεία και εκπρόσωποι από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους και τονίζοντας ότι δεν θα περάσει η κίνηση της κυβέρνησης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης αναφέρθηκε στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης το κόμμα του, ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής επεσήμανε πως το ΚΚΕ καλεί συνδικάτα και μαζικούς φορείς να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα.

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε, αύριο το απόγευμα (18.30) στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων και η ΠΟΣΠΕΡΤ θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη για συντονισμό του αγώνα τους.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ τι συμβαίνει στο Ραδιομέγαρο

 
Για την υποβολή συστάσεων η παρουσία εισαγγελέα στο Ραδιομέγαρο

Η επιχείρηση ξεκίνησε από τις 04:15 με τη συμμετοχή ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν και περιορισμένη χρήση χημικών για να απομακρύνουν τον κόσμο, στο προαύλιο του Ραδιομέγαρου.

Κυβέρνηση: Έπρεπε να τερματιστεί μια παράνομη κατάληψη



Χειροπέδες αντί... λουκέτου

Από τον χώρο έγιναν τέσσερις προσαγωγές που οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Ακολούθησε καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ, ενώ έξω από το κτίριο βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή τα προεδρεία της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που είχαν καταθέσει αίτημα να τους επιτραπεί να είναι παρόντες στην καταμέτρηση, το οποίο όμως τελικά δεν έγινε δεκτό.

Η τελευταία μετάδοση της ΕΡΤ

Την ώρα της αστυνομικής επέμβασης, ήταν στον «αέρα» εκπομπή στο στούντιο της ΕΡΑ στο Ραδιομέγαρο.  Πίσω από το μικρόφωνο βρισκόταν ο Νίκος Τσιμπίδας. «Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι στο στούντιο της ελληνικής ραδιοφωνίας» μετέδωσε.

Δείτε το βίντεο με το χαρακτηριστικό απόσπασμα



Ο διάλογος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον εισαγγελέα

Την ίδια ώρα, εργαζόμενοι της ΕΡΤ και συνδικαλιστές καλούν τον κόσμο να μεταβεί στο Ραδιομέγαρο για να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του και να διαμαρτυρηθεί για την επέμβαση. Η εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΤ Μ. Νικολάρα ανέφερε πως έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές στη ΓΑΔΑ.

Πάντως, λίγο πριν από τις 11 το πρωί σημειώθηκε ένταση στη λεωφόρο Μεσογείων, μεταξύ αστυνομίας και διαμαρτυρόμενων για την επέμβαση στο κτίριο της ΕΡΤ, όταν οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να προσεγγίσουν το Ραδιομέγαρο.  Η άνοδος της λεωφόρου παραμένει κλειστή, ενώ λόγω της έντασης στο σημείο έχει μπλοκάρει και το ρεύμα καθόδου.



Από την πρώτη στιγμή, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μ. Αντωνιάδου βρέθηκε έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.



Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γ. Σαββίδης έχει ζητήσει από τον εισαγγελέα να εισέλθουν στο κτίριο, προκειμένου να παρακολουθήσουν την καταγραφή των μηχανημάτων.



ΠΟΣΠΕΡΤ: Το κτίριο βρέθηκε σε άριστη κατάσταση

Δείτε εικόνες από την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στο κτίριο της ΕΡΤ



ΝΔ: Αποδίδεται η δημόσια περιουσία εκεί που ανήκει, στους πολίτες

ΠΑΣΟΚ: Η συνέχιση της παράνομης κατάληψης της ΕΡΤ στρέφεται εναντίον των εργαζομένων

Π. Καμμένος:
Οι δυνάμεις κατοχής κατέλαβαν το Ραδιομέγαρο

Σπ. Χαλβατζής: Το μαζικό κίνημα να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων

ΚΚΕ: Ένταση αυταρχισμού και καταστολής

Η ΔΗΜΑΡ για την επέμβαση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο λαός θα σταθεί απέναντι στην κατάλυση της νομιμότητας

Νέα ΜΕΡΑ: Πλήγμα στη Δημοκρατία η επέμβαση στην ΕΡΤ

Η είδηση της επιχείρησης στην ΕΡΤ κάνει το γύρο του κόσμου