Quantcast

«Λουκέτο» και στο πανεπιστήμιο Πατρών

Την αναστολή λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Πατρών για αύριο Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε η Σύγκλητος του Ιδρύματος.
Την αναστολή λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Πατρών για αύριο Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε η Σύγκλητος του Ιδρύματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την πολιτική της κυβέρνησης και, πιο συγκεκριμένα, στο ζήτημα της επαπειλούμενης διαθεσιμότητας διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η Σύγκλητος αποφάσισε επίσης να ζητήσει «τον συντονισμό των ενεργειών όλων των ΑΕΙ της χώρας, ώστε να ακυρωθεί η οριζόντια περικοπή υπαλλήλων στα ΑΕΙ, η οποία θα επιδεινώσει δραματικά την αποδοτικότητα και τη λειτουργία τους.

Επίσης η Σύγκλητος εξουσιοδότησε τον Πρύτανη να μεταφέρει τις απόψεις στο Συντονιστικό της Συνόδου των Πρυτάνεων, αύριο Τετάρτη το απόγευμα στην Αθήνα.

Η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, στην έκτακτη συνεδρίασή της, σήμερα Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013, με μόνο θέμα τη διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού, μετά από συζήτηση με τους φορείς του Ιδρύματος:

1. Επαναβεβαιώνει την προηγούμενη απόφασή της, (27 Αυγούστου) ότι, μετά το μαζικό κύμα συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων, το μη διορισμό εδώ και τέσσερα χρόνια κανενός υπαλλήλου, και με βάση τα διεθνή πρότυπα το Πανεπιστήμιο Πατρών, όχι μόνο δεν έχει πλεονάζον προσωπικό που θα μπορούσε να τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά αντιθέτως χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση. Ως εκ τούτου δεν θα δεχθεί καμία μείωση προσωπικού.

2. Αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας των Διοικητικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την πολιτική της κυβέρνησης και, πιο συγκεκριμένα, στο ζήτημα της επαπειλούμενης διαθεσιμότητας διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών.

3. Επιθυμεί τον συντονισμό των ενεργειών όλων των ΑΕΙ της χώρας, ώστε να ακυρωθεί η οριζόντια περικοπή υπαλλήλων στα ΑΕΙ, η οποία θα επιδεινώσει δραματικά την αποδοτικότητα και τη λειτουργία τους.

4. Εξουσιοδοτεί τον Πρύτανη να μεταφέρει τις απόψεις αυτές στο Συντονιστικό της Συνόδου των Πρυτάνεων, η οποία θα λάβει χώρα αύριο Τετάρτη το απόγευμα στην Αθήνα.