Mapei & Όλγα Γουλανδρή - O Mαραθώνιος Ψηφιδωτού ταξιδεύει στη βόρειο Ελλάδα

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του 1ου Μαραθωνίου Ψηφιδωτού στην Αθήνα, η Mapei - ως χρυσός χορηγός - σε συνεργασία με την παγκοσμίου φήμης εικαστικό Όλγα Γουλανδρή ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία ακόμη φορά.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία του 1ου Μαραθωνίου Ψηφιδωτού στην Αθήνα, η Mapei - ως χρυσός χορηγός - σε συνεργασία με την παγκοσμίου φήμης εικαστικό Όλγα Γουλανδρή ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία ακόμη φορά!

Tην Πέμπτη 31 Μαΐου, είναι η σειρά της Θεσσαλονίκης να φιλοξενήσει τον Μαραθώνιο Ψηφιδωτού στον φιλόξενο χώρο του Mediterranean Palace Hotel, στο κέντρο της πόλης. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία ψηφοθέτησης.

Ο Μαραθώνιος Ψηφιδωτού είναι ένα προσωπικό όραμα της εικαστικού Όλγας Γουλανδρή γύρω από την τέχνη με σκοπό τη συνεργασία άγνωστων - μεταξύ τους - ανθρώπων που όμως δουλεύουν για ένα κοινό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Σχετικά με την υποστήριξη του μαραθωνίου ψηφιδωτού από την Mapei, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, Δρ. Σπύρος Παπαγιαννάκης, δήλωσε σχετικά: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για την Mapei η συνεργασία με την κα. Όλγα Γουλανδρή, αναγνωρισμένη παγκοσμίως για την τέχνη του μωσαϊκού, σε δράσεις που συνδυάζουν την τέχνη με την κοινωνική προσφορά. Πιστεύουμε και υποστηρίζουμε ενεργά τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Οι καινοτόμες ιδέες της κα. Γουλανδρή και οι ιδιαίτερες καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες της αποτελούν για την Mapei μια ευχάριστη πρόκληση».

Η οργάνωση και υλοποίηση των Μαραθωνίων Ψηφιδωτού γίνεται από την Όλγα Γουλανδρή και την ομάδα μαθητριών Mosaickosmos, ενώ τα τελικά έργα θα διατεθούν σε ιδρύματα. Η Mapei είναι για μία ακόμη φορά χορηγός της υπέροχης αυτής δράσης όπου η Τέχνη συναντά την προσφορά στον συνάνθρωπο.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του event στο Facebook: https://business.facebook.com/events/589686674723273/

Σύντομο Βιογραφικό της κας Όλγας Γουλανδρή

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και ζει. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Birbeck στο Λονδίνο, ολοκλήρωσε τις σπουδές της και εκπαιδεύτηκε στον γνωστό οίκο δημοπρασιών Sotheby’s. Έχει μελετήσει εκτενώς την Βυζαντινή ψηφοθέτηση, είναι κάτοχος του Διπλώματος Maestro από τον Orsoni στην Ιταλία, έχει κάνει εργαστήρια και δουλέψει δίπλα σε διακεκριμένους καλλιτέχνες στο εξωτερικό. Παράλληλα, διδάσκει Σύγχρονο ψηφιδωτό στον Πολιτιστικό Σύλλογο Υμηττού και στα εργαστήρια Τέχνης Καπλανών στην Αθήνα.
Έχει στο δυναμικό της 8 ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει καταφέρει να αναδείξει την τέχνη του Μωσαϊκού σε ένα μέσον για να δημιουργήσεις ένα έργο τέχνης καθώς δεν το αντιμετωπίζει απλά σαν μια λαογραφική τεχνική. Τέλος, θεωρείται εκπρόσωπος της σύγχρονης τέχνης του Μωσαϊκού στην Ελλάδα. Έργα της φιλοξενούνται σε μουσεία, γκαλερί και ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο.

Λίγα λόγια για την Mapei

Η ιστορία της ξεκινά στην Ιταλία πριν 80 χρόνια και από τότε παρουσιάζει μια διαρκή ανάπτυξη με κύριο άξονα την καινοτομία ώστε να προσεγγίσει νέες χώρες και νέες αγορές.

Σήμερα, η Mapei έχει διεθνή παρουσία και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των χημικών προϊόντων για την κατασκευαστική βιομηχανία.

Κύριοι πυλώνες της φιλοσοφίας της αποτελούν: η Καινοτομία, η Τεχνογνωσία, η επένδυση στην Έρευνα & Ανάπτυξη τεχνολογικά προηγμένων προϊόντων, η επένδυση στο Ανθρώπινο Δυναμικό και πάνω από όλα την Εκτίμηση όλων εκείνων των ανθρώπων που είναι μέρος του Κόσμου της Mapei.

Η Mapei έχει ενεργή κοινωνική δράση υποστηρίζοντας χορηγικά αθλητικές εκδηλώσεις και πολιτιστικές πρωτοβουλίες καθώς και την τοπική κοινωνία.
Τα προϊόντα της Mapei – αναγνωρισμένα παγκοσμίως για την υψηλή ποιότητα τους – χαίρουν της εκτίμησης και εμπιστοσύνης αρχιτεκτόνων, μηχανικών, εργολάβων και εφαρμοστών. Έχουν υποστηρίξει από τα πιο μεγάλα και απαιτητικά έργα, όπως το μουσείο Ακρόπολης στην Αθήνα, την ολοκλήρωση των εργασιών της Sagrada Familia στη Βαρκελώνη, την όπερα La Scala στο Μιλάνο, την αναπαλαίωση της γέφυρας του Καρόλου στην Πράγα και το άγαλμα της Ελευθερίας στις ΗΠΑ, μέχρι πιο μικρά αλλά εξίσου σημαντικά, όπως το πρώτο σας σπίτι και την τελευταία ανακαίνιση στο μπάνιο σας.