Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου

Ο Ελληνισμός της Αμερικής στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων που δοκιμάζονται σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές της οικονομικής κρίσης, λέει ο Αρχιεπίσκοπος.
Ο Ελληνισμός της Αμερικής στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων που δοκιμάζονται σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές της οικονομικής κρίσης, αναφέρει με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "είμαστε μαζί σας εμπράκτως και με πολλούς τρόπους".

Ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική επισημαίνει, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, συγκεκριμένα: "Προσφιλείς μου Ομογενείς της Ελλάδος, έχω την ιδιαίτερη τιμή να μεταφέρω σε σας τις θερμότατες εόρτιες ευχές των Ομογενών της Αμερικής: Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένος ο Καινούργιος Χρόνος που ανατέλλει.

Σας μεταφέρω όχι μόνο τις ευχές, αλλά και τη διαβεβαίωσή μας ότι είμαστε μαζί σας, ότι παρακολουθούμε τους αγώνες, τις αγωνίες σας, τις πρωτοφανείς δυσκολίες και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζετε. Είμαστε μαζί σας εμπράκτως και με πολλούς τρόπους οι οποίοι συνοδεύονται από έντονη και συνεχή ικεσία προς τον Θεόν. Ένα Θεόν, ο Οποίος δεν είναι αποστασιοποιημένος, αλλά άνθρωπος γενόμενος για μας, γεύθηκε από την πρώτη στιγμή της Γεννήσεώς Του και στη συνέχεια της επίγειας ζωής Του την ανθρώπινη τραγωδία και υποσχέθηκε ότι θα είναι μαζί μας μέχρι συντέλειας του αιώνος. Ετήρησε στο παρελθόν την υπόσχεσή Του αυτή, ιδιαίτερα προς το ηρωικό Έθνος μας, και θα την τηρήσει και στην παρούσα συγκυρία οδηγώντας την Πατρίδα μας στην υπέρβαση των οιονδήποτε δυσκολιών και αδιεξόδων".