Νέα καταδίκη για μέλη της ΧΑ

Καταδίκη δύο μελών της Χρυσής Αυγής, για επίθεση σε μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά.
Ένοχοι για απλή σωματική βλάβη κρίθηκαν, σήμερα, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής Νίκος Αποστόλου και Νεκτάριος Σαλούφας, που δικάζονταν για επίθεση σε μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά, στις 15/09/2012 στην οδό Σωτήρος στον Πειραιά.

Εναντίον των δύο κατηγορουμένων είχε υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά ένα μέλος της Πρωτοβουλίας, ο οποίος υποστήριξε ότι δέχθηκε γροθιές και χτυπήματα από τους δύο κατηγορούμενους.

Στον Ν. Σαλούφα επιβλήθηκε ποινή επτά μηνών με τριετή αναστολή, ενώ στον Ν. Αποστόλου επτά μήνες εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ η ημέρα, ο οποίος άσκησε έφεση κατά της απόφασης. Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο ενάγων υποστήριξε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, ότι περίπου 20 άτομα που πραγματοποιούσαν πικετοφορία δέχθηκαν την απρόκλητη επίθεση από τέσσερα μέλη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και οι δύο κατηγορούμενοι.

Από την πλευρά τους, οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι εκείνοι δέχθηκαν πρώτοι επίθεση, ενώ περπατούσαν στον πεζόδρομο της οδού Σωτήρος.

Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, από την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά, σε δηλώσεις του, μετά την απόφαση, σημείωσε: «Το δικαστήριο καταδίκασε σήμερα τον Αποστόλου, τον στρατολογητή του Ρουπακιά, και τον Σαλούφα, τον σωματοφύλακα του Κούζιλου, σε επτά μήνες φυλακή με τριετή αναστολή για την επίθεση σε μέλη της αντιναζιστικής πρωτοβουλίας το Σεπτέμβριο του 2012. Είναι μια σειρά καταδικαστικών αποφάσεων για εγκληματικές ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής, και επειδή αυτή είναι η κατάσταση στα δικαστήρια, τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής ανακοινώνουν ήδη ότι δεν πρόκειται να παρίστανται στην εκδίκαση της μεγάλης υπόθεσης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Φαίνεται ότι ο κ. Μιχαλολιάκος θα δικαστεί κρυπτόμενος, όχι στη δικαστική μάχη αλλά στο εντευκτήριο της Βουλής. Από την πλευρά μας ζητάμε την καταδίκη όλων των ηθικών αυτουργών σε τέτοιου είδους επιθέσεις φασιστικής και ρατσιστικής βίας και ετοιμαζόμαστε για το μεγάλο δικαστήριο στις 20 Απριλίου».


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ