Quantcast

Ντοκουμέντο: Ετοίμαζαν χτύπημα για τους «8»

Απόρρητο σήμα που έφτασε στις ελληνικές αρχές προειδοποιούσε για επίθεση στην πομπή που μετέφερε τους Τούρκους στρατιωτικούς στα δικαστήρια. Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews.

Του Μαρίνου Αλειφέρη

Σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας τέθηκαν οι αστυνομικές Αρχές και οι κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας, επιφορτισμένες με την ασφάλεια των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, μετά από πληροφορία ότι σχεδιάζεται επιχείρηση για την απαγωγή ή την εξόντωσή τους την ημέρα που θα μεταφέρονταν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.


Την ενημέρωση για αιφνιδιαστική ενέργεια, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και παράτολμη επιχείρηση απαγωγής τους, έδωσε στην ΕΛ.ΑΣ. αξιόπιστη «πηγή».

Αμέσως στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σήμανε συναγερμός και, σύμφωνα με το περιεχόμενο του κατεπείγοντος σήματος που αποκαλύπτει η Realnews, δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες προκειμένου να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο.

Στο σήμα αυτό, η «πηγή» χαρακτηρίζεται αξιόπιστη, καθώς «σε παρελθόντα χρόνο έχει παράσχει σημαντικές πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν», και δίνεται εντολή για κορύφωση των μέτρων προστασίας των οκτώ στρατιωτικών, ιδιαίτερα κατά τη μεταγωγή τους στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών την περασμένη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, στην οδό Ριανκούρ. Ανάλογες πληροφορίες είχαν ήδη στη διάθεσή τους οι επιτελείς της ΓΑΔΑ.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews

                       


Κρατούμενοι οι «8» για ακόμη 3 μήνες - Το σκεπτικό της απόφασης