Quantcast

Οι απολύσεις στο δημόσιο στο τραπέζι με την τρόικα

Όλο το πακέτο των αλλαγών στο δημόσιο θα συζητηθεί στην συνάντηση που θα έχει το απόγευμα η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα.
Όλο το πακέτο των αλλαγών στο δημόσιο θα συζητηθεί στην συνάντηση που θα έχει το απόγευμα η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεχίσουν μέχρι την τελευταία στιγμή να πιέζουν για απολύσεις στο δημόσιο παρά την αντίθετη άποψη του Αντώνη Μανιτάκη. «Στην συνάντηση το απόγευμα θα τεθούν όλα τα θέματα στο τραπέζι και θα οριστικοποιηθούν οι αλλαγές γιατί δεν υπάρχει άλλος χρόνος» τόνιζε στο Real.gr υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η συνάντηση θα γίνει στο υπουργείο Οικονομικών όπως συνέβη χθες κατά την συνάντηση του υπουργού Εργασίας με την Τρόικα, προκειμένου, όπου χρειαστεί, να υπάρξει η συνδρομή του Γιάννη Στουρνάρα.

Ωστόσο, ο Αντώνης Μανιτάκης έχει καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις, ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις.

Από το πακέτο μέτρων ξεχωρίζουν η πρόταση για απομάκρυνση περίπου 11.000 υπαλλήλων, που είναι επίορκοι, απουσιάζουν αδικαιολόγητα από τις υπηρεσίες τους ή κριθούν ακατάλληλοι βάσει του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα και η πρόταση για υπαγωγή σε διαθεσιμότητα μέρους του προσωπικού το οποίο απασχολείται στο δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων περισσότερων από 200 φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Παράλληλα ο υφυπουργός Μανούσος Βολουδάκης θα παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο των δημοσίων οργανισμών.

Παράλληλα η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρουσίασε και την πορεία της αξιολόγησης των δομών η οποία θα οδηγήσει σε μείωση των οργανικών μονάδων τουλάχιστον κατά 50% με αποτέλεσμα εξοικονόμηση δαπανών από τον περιορισμό λειτουργικών εξόδων.