Quantcast

Οι μηχανικοί του Geomiso στο νέο επιχειρείν

Η Geomiso ήρθε για να μείνει και υπόσχεται να αλλάξει τα δεδομένα στον κόσμο των μηχανικών.

Έξι χρόνια πριν, απόγευμα της Πέμπτης, 15 Ιουλίου 2010, έπειτα από πολύωρη συνάντηση με τον Καθηγητή Μανόλη Παπαδρακάκη, ο Ιδρυτής Παναγιώτης Καρακίτσιος συνέταξε τις πρώτες γραμμές κώδικα. Αυτή ήταν μόνο η αρχή για ένα υπέροχο ταξίδι εξέλιξης.

Η Geomiso ήρθε για να μείνει και υπόσχεται να αλλάξει τα δεδομένα στον κόσμο των μηχανικών. Το πρώτο παγκοσμίως «δύο σε ένα» Computer-Aided Design/ Computer-Aided Engineering λογισμικό θα απασχολήσει σύντομα τη διεθνή κοινότητα, καθώς τους επόμενους μήνες θα διατεθεί η πρώτη έκδοση, διεκδικώντας μερίδιο της διεθνούς αγοράς CAD/ CAE. Οι νέοι επιχειρηματίες Παναγιώτης Καρακίτσιος, Γιώργος Καραΐσκος και Χρήστος Γκρίτζαλης μας συστήνουν το πρωτοποριακό λογισμικό σχεδιασμού και ανάλυσης έργων μηχανικού.

Geomiso, το πρώτο παγκοσμίως «δύο σε ένα» CAD/ CAE λογισμικό

Το Geomiso αποτελεί ελληνική καινοτομία διεθνούς εμβέλειας, η οποία ενοποιεί τον σχεδιασμό με τη μελέτη της συμπεριφοράς έργων μηχανικού (ενδεικτικά αυτοκίνητο, αεροσκάφος). Ενσωματώνοντας τη νέα ισογεωμετρική μέθοδο, καλύπτει την ανάγκη της διεθνούς αγοράς για ένα λογισμικό με διττή φύση σχεδιασμού και ανάλυσης.

Έως σήμερα, στα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης των βιομηχανιών, οποιοδήποτε έργο μηχανικού σχεδιάζεται με ένα πρόγραμμα σχεδιασμού CAD και στη συνέχεια αναλύεται με ένα άλλο πρόγραμμα μηχανικού CAE.

Με το Geomiso οι δύο αυτές χρονοβόρες διαδικασίες (σχεδιασμός, ανάλυση) συγχωνεύονται σε μία ενιαία, το γεωμετρικό σφάλμα εκμηδενίζεται και η ακρίβεια της ανάλυσης μηχανικού αυξάνεται σημαντικά, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται δραστικά η ποιότητα του τελικού προϊόντος και να μειώνεται κατακόρυφα το time-to-market και το κόστος παραγωγής.

Η καινοτομία στην Ελλάδα της κρίσης

Το Geomiso είναι αμιγώς δημιούργημα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Ο Γιώργος μας εξηγεί πως «η φοίτηση στην κορυφαία διεθνώς Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η συνεργασία με κορυφαίους Καθηγητές (Μανόλης Παπαδρακάκης, Χάρης Λαμπρόπουλος) και η διάκρισή μας σε έξι Πανελλήνιους Διαγωνισμούς επιβεβαίωσαν την επιλογή μας να μείνουμε στην Ελλάδα».

«Οι ίδιοι οι ελληνικοί θεσμοί έδωσαν στην πολυετή μας προσπάθεια επιχειρηματική διάσταση, χωρίς την οποία η έρευνά μας θα είχε μείνει στο ράφι», συμπληρώνει ο Χρήστος.



Ο Παναγιώτης τονίζει πως «η κρίση ανέδειξε την ελληνική καινοτομία και τη νεανική επιχειρηματικότητα. Η εξαγωγή επώνυμων ελληνικών προϊόντων, όπως το Geomiso, θα εδραιώσει την Ελλάδα στη διεθνή αγορά. Η χώρα μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κράτη της Βόρειας Ευρώπης. Είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή να αξιοποιήσουμε το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, που δεν είναι άλλο από το εξαιρετικό επιστημονικό δυναμικό. Ας μην ξεχνάμε πως οι Έλληνες μηχανικοί είναι οι πλέον περιζήτητοι στην Ευρώπη. Είμαι αισιόδοξος πως η Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα τη θέση που της αξίζει στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη».



Μελλοντικά σχέδια

Επόμενος στόχος είναι η πρόσληψη 97 μηχανικών έως το 2019. «Δεν σκεφτήκαμε ποτέ να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα, πως να το κάνουμε άλλωστε όταν αυτή μας έχει αναδείξει», τονίζει ο Παναγιώτης.

«Όραμά μας είναι να ηγηθούμε της νέας ενοποιημένης διεθνούς αγοράς CAD/ CAE με έδρα την Ελλάδα, να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης των μηχανικών διεθνώς, να αναδείξουμε τη νέα γενιά μηχανικών και να καταπολεμήσουμε το Greek brain drain. Οφείλουμε πολλά στη χώρα μας και ελπίζουμε να της το ανταποδώσουμε σύντομα», συμφωνούν και οι τρεις.