Quantcast

Παγετός και ομίχλη

(VIDEO) Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, περιμένουμε σήμερα. Το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός ενώ κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.



Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, θα κυμανθεί από -5 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -3 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 15 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 1 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα με τη μέγιστη στην Ήπειρο να μην ξεπερνά τους 12 βαθμούς και από 5 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και νότια της Ρόδου σχεδόν θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και από το μεσημέρι και μετά μέτριοι έως ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι και μετά βορειοδυτικοί μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό θα πνέουν ασθενείς και από το βράδυ βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στο Νότιο Ευβοϊκό ασθενείς και από το βράδυ δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και παγετό τις πρωινές ώρες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Πρόγνωση επόμενων ημερών

Τρίτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και από τις απογευματινές ώρες σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χωράς με χαμηλότερο υψόμετρο. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Θερμοκρασία: Σε πτώση κυρίως στην ανατολική και βόρεια χωρά η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως από το απόγευμα. παγετός τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Τέταρτη - Πέμπτη
Καιρός: Στα ανατολικά και νοτιά τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ με εξασθένηση από τη νύχτα της Πέμπτης. Θερμοκρασία: Σε χαμηλά επίπεδα. παγετός τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ο οποίος πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρός.

Παρασκευή - Σάββατο
Καιρός: Στα ανατολικά και νοτιά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών η χιονόνερου κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος. Άνεμοι: Στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. παγετός τις
πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.