Quantcast

Σάλος με τον αμύθητο θησαυρό της Εύβοιας - «Ξέρω όλα τα μυστικά του»

Μπορεί η ιστορία να θυμίζει σενάριο χολιγουντιανής ταινίας, όμως ο θρύλος ενός αμύθητου θησαυρού...
Μπορεί η ιστορία να θυμίζει σενάριο χολιγουντιανής ταινίας, όμως ο θρύλος ενός αμύθητου θησαυρού με χρυσές λίρες και βουνά από διαμάντια μεταφερόταν από πάππου προς πάππου στα νεότερα μέλη της οικογένειας από την Εύβοια, πέντε εκ των οποίων έχουν βάλει τώρα σκοπό της ζωής τους να τον ανακαλύψουν με τη βοήθεια τριών φίλων τους.

«Όταν τα τελευταία λόγια του πατέρα σου είναι για τον θησαυρό που άκουγες από παιδί, να μιλούν για αυτόν όχι μόνο εκείνος αλλά και ο παππούς σου, δεν μπορείς παρά να πιστέψεις ότι υπάρχει» τονίζει στην Espresso, μια από τους οκτώ επίδοξους «Ιντιάνα Τζόουνς».

Όπως λέει, οι ιστορίες για τα πολύτιμα σεντούκια που φέρεται ότι είναι θαμμένα σε χώρο που ανήκει σε εκκλησία της Μητρόπολης Χαλκίδας, Ισταίας και Βορείων Σποράδων ήταν καθημερινά αντικείμενο συζητήσεων του παππού, καθώς υποστήριζε ότι τα είχε θάψει ο δικός του προπάππους.

«Από μικρή άκουγα τον παππού μου να μου περιγράφει τον θησαυρό. Μιλάμε για 12 κασόνια με χρυσές λίρες και κοσμήματα με διαμάντια και πετράδια. Τις τελευταίες ώρες προτού φύγει από τη ζωή, μας φώναξε κοντά του και τα τελευταία του λόγια, η τελευταία του επιθυμία, ήταν να του υποσχεθούμε ότι θα ψάξουμε να τον βρούμε. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος την ώρα που φεύγει για το τελευταίο του ταξίδι, να λέει ψέματα» τονίζει κ. Ελένη και συνεχίζει λέγοντας: «Τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί κάποιος να απαγάγει εμένα ή κάποιο μέλος της οικογένειάς μου για να του υποδείξουμε που είναι θαμμένος ο θησαυρός!».

Πηγή: Espresso