Quantcast

«Σκεφτόμασταν μόνο τον θάνατο»

Με δάκρυα στα μάτια οι διασωθέντες από το φλεγόμενο Norman Atlantic κατήγγειλαν ότι δεν είχαν καμία βοήθεια από το πλήρωμα του πλοίου. (VIDEO)
Με δάκρυα στα μάτια οι διασωθέντες από το φλεγόμενο Norman Atlantic κατήγγειλαν ότι δεν είχαν καμία βοήθεια από το πλήρωμα του πλοίου και έβλεπαν ανθρώπους να χάνονται μπροστά τους. Συγκλονισμένοι οι διασωθέντες περιγράφουν τις δραματικές στιγμές που έζησαν επάνω στο πλοίο.

Η διασωθείσα Ελένη Αγγελοπούλου από το νοσοκομείο του Πρίντεζι μίλησε στο Star για την περιπέτεια της. «Αυτά που ζήσαμε δεν περιγράφονται, όπως καταλαβαίνετε τραγικές στιγμές. Αυτό που θέλω να πω μόνο είναι ότι ευχαριστώ τους διασώστες μας και τους Ιταλούς και τους Έλληνες. Εγώ προσωπικά έφυγα με ένα ελληνικό ελικόπτερο. Τα παιδιά ήταν εξαιρετικά. Από τη στιγμή που οι στρατιώτες συντόνισαν την κατάσταση τότε αρχίσαμε και ελπίζαμε ότι μπορεί να ζήσουμε. Μέχρι τότε είχαμε χάσει κάθε ελπίδα» είπε η Ελένη Αγγελοπούλου και συνέχισε: «Ειλικρινά δεν περιγράφεται. Ανατριχιαστικές στιγμές που το μόνο που σκεφτόμασταν ήταν τον θάνατο».


Real.gr επιβάτης πλοίο by realmedialive

Η 12χρονη, που ταξίδευε με την μητέρα της στην Ιταλία και σώθηκε από τους διασώστες των ελικοπτέρων, είπε στο Star: «Όλοι ήταν πανικόβλητοι. Ήταν όλα ανοργάνωτα. Δεν υπήρχε πλήρωμα. Προσπάθησαν να βγάλουν τις βάρκες αλλά τις πήρε ο αέρας».


Real.gr επιβάτης πλοίο by realmedialive

Αρκετοί επιβάτες ανέφεραν ότι δεν κατάφεραν να βρουν ούτε σωσίβια, ενώ δεν λειτούργησε κανένα μέσο πυρόσβεσης προκειμένου να περιοριστεί η πυρκαγιά στο πλοίο.

Ο οδηγός φορτηγού, Πρόδρομος Κενανίδης είπε στο Mega ότι «ξαφνικά στο πανδαιμόνιο που φώναζαν οι μανάδες: τα παιδιά μας, τα παιδιά μας και έβγαιναν φλόγες από παντού, βλέπουμε άτομα του πληρώματος, Ιταλούς, να επιβιβάζονται σε μία βάρκα».


Real.gr επιβάτης πλοίο by realmedialive

Η διασωθείσα Ουρανία Θηραίου είπε στο ιταλικό δίκτυο TG1 ότι «βγήκαμε μόνοι μας από την μοναδική έξοδο. Υπήρχε μόνο μία έξοδος για 467 ανθρώπους».

Συγκλονιστικές, όμως, είναι και οι ιστορίες των διασωστών, που μίλησαν στην ιταλική εφημερίδα Repubblica. «Μας προσέφεραν τα πάντα, ακόμη και χρυσό, για να τους απομακρύνουμε. Υπήρχαν ακόμη και αυτοί που από τον φόβο, μας δάγκωναν τα χέρια. Ήταν η πιο δύσκολη δοκιμασία που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Όταν άρχισε να πέφτει το σκοτάδι, εξαπλώθηκε ο πανικός. Όλοι έσπρωχναν όλους. Άτομα σε καλή κατάσταση προσπαθούσαν να υπερκεράσουν την ουρά και ανέβαιναν στη γέφυρα για να διασωθούν πρώτοι».

Συγκλονίζουν οι τραγικές μαρτυρίες