«Σμήνος» 18 σεισμών αναστατώνει την Αττική – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Δεκαοκτώ σεισμικές δονήσεις, με τη μεγαλύτερη 2,8 Ρίχτερ, έχουν καταγραφεί από το πρωί, με επίκεντρο την ακτογραμμή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης.
Δεκαοκτώ σεισμικές δονήσεις, με τη μεγαλύτερη 2,8 Ρίχτερ, έχουν σημειωθεί από το πρωί με επίκεντρο την ακτογραμμή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης.

«Πρόκειται για "σμήνος" σεισμών. Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Η περιοχή δεν έχει δώσει ιστορικά κάποιο μεγάλο σεισμό» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου Γεράσιμος Χουλιάρας.Η τελευταία σεισμική δόνηση μεγέθους 2,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε αισθητή ένα λεπτό πριν τις 10 σήμερα το πρωί στην Αθήνα, αναφέρει ο enikos.gr. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 27χλμ. ανατολικά- βορειοανατολικά της Αθήνας ενώ το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 5χλμ, γεγονός στο οποίο οφείλεται το ότι έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα.Σύμφωνα με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, που μίλησε στο enikos.gr η σεισμική ακολουθία δεν εμπνέει ανησυχία.

"Τις πρώτες πρωινές ώρες εκδηλώθηκε μια σεισμική διέγερση σε μια μεγάλη περιοχή στην ανατολική Αττική και στο θαλάσσιο χώρο, η οποία ουσιαστικά περιλαμβάνει σεισμούς μικρού μεγέθους της τάξης των 2 με 3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, οι οποίοι έγιναν αντιληπτοί από τους κατοίκους των κοντινών περιοχών. Το φαινόμενο αυτό είναι σύνηθες για την περιοχή δεδομένου ότι στο παρελθόν εκδηλώθηκαν αντίστοιχα φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση τα ειδικά ιδρύματα της χώρας και ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου, το οποίο δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία" τόνισε ο κ. Λέκκας.