Quantcast

Στα χέρια της αστυνομίας για βιομηχανική κατασκοπεία

Ένας 32χρονος εκμεταλλευόμενος τη θέση του στην εταιρία, έπαιρνε απόλυτα προσωπικά δεδομένα πελατών που διακινούσε, μέσω διαδικτύου, σε άλλες εταιρίες.
Για βιομηχανική κατασκοπεία συνελήφθη 32χρονος υπάλληλος γνωστής εταιρίας, ενώ για το ίδιο αδίκημα κατηγορείται η 33χρονη φίλη του.

Όπως έγινε γνωστό από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο 32χρονος εκμεταλλευόμενος τη θέση του στην εταιρία, έπαιρνε απόλυτα προσωπικά δεδομένα πελατών, τα οποία διακινούσε, μέσω διαδικτύου, σε άλλες εταιρίες με τη συνεργασία της φίλης του, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία της εμπορικής εταιρίας που εργαζόταν ο 32χρονος, σύμφωνα με την οποία η δραστηριότητα των κατηγορουμένων προκάλεσε ζημιά στην εταιρία που υπερβαίνει τα 5 εκατ. ευρώ.

Μετά από αυτό, άρχισε έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν τα ίχνη των δραστών και συνελήφθη ο 32χρονος, ενώ κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής στο γραφείο του και άλλος ένας στο σπίτι του, όπου διέμενε με την 33χρονη, η οποία αναζητείται.