Quantcast

Στην Πεντέλη για την αντιπυρική περίοδο ο Παυλόπουλος

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε η Κεντρική Εκδήλωση των Πυροσβεστικών Μονάδων, Εθελοντικών Οργανώσεων, Φορέων Πολιτικής Προστασίας, Δασικών Υπηρεσιών και Πολιτών για την «Αντιπυρική Περίοδο 2016». (ΦΩΤΟ)
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 στην κεντρική πλατεία Αγ. Τριάδος της Δ.Κ. Πεντέλης, η Κεντρική Εκδήλωση των Πυροσβεστικών Μονάδων, Εθελοντικών Οργανώσεων, Φορέων Πολιτικής Προστασίας, Δασικών Υπηρεσιών και Πολιτών για την «Αντιπυρική Περίοδο 2016».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Αγιασμό από τον Εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ Κύριλλο.Στη συνέχεια ο Επίτιμος Πρόεδρος του Εθελοντικού Κλιμακίου Πεντέλης και Δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης, στον χαιρετισμό του τόνισε: «Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε, με αισθήματα τιμής και ευθύνης, η Πεντέλη, το Πεντελικό βουνό, οι εκπρόσωποι των φορέων Πολιτικής Προστασίας, οι Δημότες-Κάτοικοι και οι Έλληνες Πολίτες, σας υποδεχόμαστε στην κεντρική πλατεία της Δ.Κ. Πεντέλης. Η παρουσία σας ως ηγέτη δια βίου προσφοράς προς την πατρίδα, μας δίνει μήνυμα στήριξης και αποτελεί εφαλτήριο δύναμης. Η Πρόληψη Πυροπροστασίας, είναι αποστολή καθαρά της Αυτοδιοίκησης.

Η νίκη στις πυρκαγιές έρχεται ΜΟΝΟ με την πρόληψη και μόνο αυτή μας σώζει. Η Αυτοδιοίκηση σε απόλυτη και στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους συναρμόδιους κρατικούς και εθελοντικούς φορείς και την κοινωνία, υπό τον συντονισμό και τον έλεγχό της, πρέπει να έχει την κεντρική ευθύνη της Πρόληψης.
Σήμερα η Πεντέλη, εγκλωβισμένη στους δασικούς χάρτες που συντάχθηκαν με βάση το δασικό υπόβαθρο του 1945, πασχίζει να βρει το δίκιο της και να προστατευτεί από όλους αυτούς που θεωρούν τα λάθη της κεντρικής εξουσίας στο χειρισμό του δασικού στην περιοχή, ευκαιρία για στήριξη των συμφερόντων τους για απόκτηση πεντελικής γης.

Το κράτος πρέπει να λυτρώσει τον Πεντελιώτη από τον παραλογισμό της εφαρμογής των δασικών χαρτών που συντάχθηκαν με βάση το δασικό υπόβαθρο του 1945 για την περιοχή.Είναι τουλάχιστον παράλογο, πλαγιές και λυκορέματα του Πεντελικού, αγορασμένα μετά το 1975 αντί πινακίου φακής ακραιφνώς δασικές εκτάσεις, να έχουν ενταχθεί στο Σχέδιο και να νομιμοποιείται μία παρανομία που δημιουργεί σήμερα, «ντορό συμφερόντων» και για άλλους κατόχους πεντελικής γης, την ίδια στιγμή που οι κεντρικές πλατείες - στην κεντρικότερη των οποίων βρίσκεστε - και οι πατροπαράδοτοι οικισμοί της Πεντέλης να έχουν χαρακτηριστεί δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις.

Ζητάμε συνεργασία και υπευθυνότητα στη λήψη αποφάσεων και στην υλοποίηση ενεργειών στην πυροπροστασία πυρασφάλεια και στα δασικά θέματα στο Πεντελικό. Διεκδικούμε στα εθνικά και διεθνή δικαστήρια αποζημιώσεις από την Τουρκία για τις καταστροφές των πυρκαγιών του 1995 στη ζώνη ευθύνης του Δήμου μας. Το δασικό θεσμικό πλαίσιο στο Πεντελικό, αδικεί την λειτουργία του Κράτους μας, τους Πεντελιώτες και το Πεντελικό Περιβάλλον και σας ζητάμε να επέμβετε, γιατί είναι ανάγκη η κεντρική εξουσία να νομοθετεί, λαμβάνοντας υπ΄όψιν της και τις εισηγήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».Ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας με το έμβλημα του Δήμου στην Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από το Δήμαρχο Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθεώρησε τα οχήματα και τα πληρώματά τους και συνομίλησε με τους εθελοντές.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο π. Πρόεδρος της Βουλής κ. Κακλαμάνης Απόστολος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας Νικόλαος, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Περιβάλλοντος κου Τσιρώνη Ιωάννη, κ. Δημόπουλος Κώστας - Δ/ντής Δασών, οι π. Υπουργοί κ.κ. Αθανασίου Χαράλαμπος, Γιακουμάτος Γεράσιμος, ο εκπρόσωπος του Προέδρου Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κου Μητσοτάκη Κυριάκου Βουλευτής Δράμας κ. Κυριαζίδης Δημήτρης, η Βουλευτής Β΄ Αθηνών κα. Καραμανλή Άννα, ο π. Πρόεδρος Εφετών κ. Μπίρπος Θεοχάρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ι.Σ. Λάτση κ. Χρόνης Ευάγγελος, ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα Αττικής κ. Καραμέρος Γεώργιος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ κ. Γκότσης Ηρακλής, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κ. Σιώμος Βλάσσης, ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Μανιατογιάννης Ξενοφών, ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού κ. Ξυριδάκης Παντελής, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Ρούσσος Συμεών, ο π. Δήμαρχος Μελισσίων κ. Τομπουλίδης Δημήτρης, Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμων της Αττικής, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων, Διευθυντές Σχολείων και πλήθος πολιτών.