Quantcast

Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι δάσκαλοι

Η ΔΟΕ συμμετέχει στην 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει σήμερα και αύριο η ΑΔΕΔΥ.
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας συμμετέχει στην 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει σήμερα και αύριο η ΑΔΕΔΥ, την ώρα που οι καθηγητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με την ΟΛΜΕ να προχωρά με διαδικασίες-εξπρές σε συνελεύσεις με θέμα την παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου.

Σήμερα, Τετάρτη έχει συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ηγεσίας της ΟΛΜΕ, την Πέμπτη θα γίνουν συνελεύσεις στις τοπικές ΕΛΜΕ και την Παρασκευή η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα με αίτημα την συνέχιση της κινητοποίησης με νέα πενθήμερη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά άμεση συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να συζητηθούν τα αιτήματα της απεργίας των εκπαιδευτικών. Παράλληλα, οι καθηγητές ζητούν την πραγματοποίηση, μέσα στις επόμενες ημέρες, δημόσιου τηλεοπτικού διαλόγου ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας.

Την ίδια ώρα και οι δάσκαλοι, μέσω των συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους, απηύθυναν ανοικτή επιστολή προς του γονείς των μαθητών, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους απεργούν.