Στους δρόμους οι υπερήλικοι ανασφάλιστοι ομογενείς

Διαμαρτύρονται για τη διακοπή των προνοιακών επιδομάτων τους από τον ΟΓΑ. Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης...
Συγκέντρωση, την προσεχή Δευτέρα, στις δέκα το πρωί, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης θα πραγματοποιήσουν υπερήλικες ανασφάλιστοι ομογενείς, διαμαρτυρόμενοι για τη διακοπή των προνοιακών επιδομάτων τους από τον ΟΓΑ.

Το πρωί της Δευτέρας εκπρόσωποι τους επισκέφθηκαν τα περιφερειακά γραφεία του ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Παπαναστασίου, για να ενημερωθούν από τους υπαλλήλους για την εφαρμογή του νόμου 4093/12 που ψηφίστηκε στις 8 Νοεμβρίου του 2012 και προβλέπει αναδρομική αναστολή της συνταξιοδότησης όσων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις από 1η Ιανουαρίου 2013.

«Το μέτρο επηρεάζει, πανελλαδικά, δεκαεπτά χιλιάδες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ και άλλους τόσους από την Αλβανία. Πρόκειται για εθνικό θέμα. Εμείς είμαστε έλληνες πάππου προς πάππου και στις χώρες από τις οποίες παλιννοστήσαμε στην Ελλάδα» δήλωσε στο ΑΜΠΕ η εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα των ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ Φωτεινή Λαβασά.

Οι υπάλληλοι του ΟΓΑ ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των ομογενών ότι ο νόμος εφαρμόζεται κανονικά. Τους έδειξαν ωστόσο ψήφισμα συμπαράστασης των υπαλλήλων του ΟΓΑ στο αίτημα τους για επανεξέταση του θέματος σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις συνταξιοδότηση τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ