Quantcast

Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί κατά τη διάρκεια ελέγχων σε καταστήματα της Αγίας Βαρβάρας

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10.000 προϊόντα απομίμησης.

Συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας τέσσερις ημεδαποί, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, σε καταστήματα της Αγίας Βαρβάρας. Σε βάρος των τριών σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, κατοχή και εμπορία προϊόντων απομίμησης, ενώ σε βάρος του ενός για αντίσταση και πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν 9.734 προϊόντα απομίμησης (5.925 είδη ένδυσης και 3.809 ζεύγη υποδημάτων), συστήματα καταγραφής εικόνας-χώρου, που χρησιμοποιούνταν για την αποτροπή επικείμενων ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές, αναισθητικά σπρέυ, εκκενωτής ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και χρηματικά ποσά προερχόμενα από την εμπορία των παράνομων προϊόντων.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου και των παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής, στην πλειοψηφία τους Ρομά, επιτέθηκαν στις επιχειρησιακές ομάδες της Οικονομικής Αστυνομίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε αστυνομικών. Οι επιθέσεις κατεστάλησαν με τη συνδρομή των δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής. Οι τραυματισμένοι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν., για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Οι συλληφθέντες δράστες, με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ