Χτύπησαν με φάκελο-βόμβα τον Λουκά Παπαδήμο – Βγήκε από το χειρουργείο και παραμένει στην εντατική για προληπτικούς λόγους

Φάκελος με εκρηκτικά εξερράγη μέσα στο αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού στη διασταύρωση των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου. Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου.
Έκρηξη σημειώθηκε στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου στις 18:30, στη διασταύρωση των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει, μετά από ενεργοποίηση εκρηκτικού μηχανισμού σε παγιδευμένο φάκελο, τον οποίο άνοιξε ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος. Ως αποστολέας του φακέλου εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες η "Ακαδημία Αθηνών" , ενώ το δέμα έφτασε στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός και οι δύο συνοδοί του, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες κανένας δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο ζωής. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει τραυματιστεί στον θώρακα, την κοιλιακή χώρα και τα κάτω άκρα, ενώ έχει και μικροεγκαύματα στο πρόσωπο.

Αφού υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, εισήχθη στο χειρουργείο, ωστόσο ο τραυματισμός του δεν κρίνεται πολύ σοβαρός και οι γιατροί δεν ανησυχούν.

Το βράδυ ο πρώην πρωθυπουργός βγήκε από το χειρουργείο, ωστόσο παραμένει στην εντατική για προληπτικούς λόγους.
 
Ελαφρύτερα είναι τα τραύματα του οδηγού και ενός ακόμη συνοδού.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, καθώς και η αντιτρομοκρατική. Οι γύρω δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι.
 
Το αυτοκίνητο εξετάζεται εξονυχιστικά και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Οι επιτελείς της αστυνομίας έχουν δώσει εντολή στους φρουρούς όλων των πιθανών στόχων να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες , οι φάκελοι που προορίζονται για τον Λουκά Παπαδήμο ελέγχονται με μηχανήματα ακτίνων-χ είτε στην Τράπεζα της Ελλάδος είτε στη Βουλή των Ελλήνων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο  συγκεκριμένος φάκελος είχε ελεγχθεί από το μηχάνημα του ελληνικού κοινοβουλίου, χωρίς όμως να εντοπιστούν τα εκρηκτικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην πρωθυπουργός ήταν από τους πλέον στοχοποιημένους, καθώς το όνομά του εμφανίζεται σε μεγάλο αριθμό προκηρύξεων.

Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική για νέα τρομο-πακέτα

Στο μεταξύ, έχει σημάνει συναγερμός για την περίπτωση που έχουν σταλεί και άλλοι τέτοιοι φάκελοι.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο η σημερινή τρομοκρατική επίθεση να μην είναι άσχετη με τα «τρομοπακέτα» που είχαν σταλεί τον περασμένο Μάρτιο στον κ. Σόιμπλε, στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο και στην έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη γι' αυτούς τους παγιδευμένους φακέλους είχε αναλάβει με κείμενο η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ο συντάκτης του οποίου ανέφερε: «Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα».

Σε εξέλιξη έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μετά την έκρηξη στο αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμου, που προκάλεσε τον τραυματισμό του ίδιου και των δύο συνοδών του.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση έχει σημάνει συναγερμός στις Αρχές, καθώς τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο, τον οποίο άνοιξε ο κ. Παπαδήμος, ενώ το αυτοκίνητο εκινείτο στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Μάρνη, στο κέντρο της Αθήνας.

Το αυτοκίνητο μάρκας Μερσεντές, το οποίο ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι θωρακισμένο, γι' αυτό και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δεν εκτονώθηκε η έκρηξη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο πρώην πρωθυπουργός, ο οδηγός και ο συνοδηγός του, οι οποίοι επίσης είναι προσωπικό της ΤτΕ.

Οι δύο αστυνομικοί-συνοδοί του κ. Παπαδήμου, οι οποίοι ακολουθούσαν με άλλο συμβατικό αυτοκίνητο, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα και απλώς έτρεξαν να απεγκλωβίσουν τους τρεις τραυματίες και να φροντίσουν για τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν αυτήν την ώρα από πού παρέλαβε ο κ. Παπαδήμος την αλληλογραφία, μέσα στην οποία ήταν ο παγιδευμένος φάκελος, που εξερράγη στα χέρια του, προκειμένου να ακολουθήσουν την πορεία του μέχρι τον προορισμό του, για να διευκρινίσουν πώς έφτασε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού. Τις λεπτομέρειες πάντως θα δώσει ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος όταν μπορέσει να δώσει κατάθεση.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες πάντως αναφέρουν οτι ο κ. Παπαδήμος είχε φύγει απο το γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην οδό Ομήρου και κατευθυνόταν για το σπίτι του, στα Βόρεια Προάστια.

Παράλληλα, γίνεται έρευνα από τους πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, για το είδος του μηχανισμού και της εκρηκτικής ύλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από αστυνομική πηγή εκτιμάται ότι πρόκειται μάλλον για πυρίτιδα για πυροτεχνήματα.

Η επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

Ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», σύμφωνα με την οποία ο πρώην πρωθυπουργός φέρει επιφανειακά τραύματα και υποβάλλεται σε χειρουργικό καθαρισμό τραύματος, ενώ η κατάστασή του δεν εμπνέει κάποια ανησυχία.

Σε ό,τι αφορά τους συνοδούς του, αυτοί φέρουν ελαφρά επιφανειακά τραύματα και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ευαγγελισμού

«Στις 18:10 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός». Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο.

Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής υποβάλλεται. Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία.
Οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους.

Από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου».

Στο χειρουργείο για την αφαίρεση θραυσμάτων ο Λ. Παπαδήμος- Οι πρώτες αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου

Φωτογραφίες ντοκουμέντο: Ο Λουκάς Παπαδήμος μεταφέρεται τραυματισμένος μετά το τρομοχτύπημα

Η Ακαδημία Αθηνών ο δήθεν αποστολέας του τρομο-δέματος που τραυμάτισε τον Λουκά Παπαδήμο

«Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για το τρομο-πακέτο με στόχο τον Λουκά Παπαδήμου

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για την έκρηξη: «Είδα το αυτοκίνητο να σηκώνεται στον αέρα»

Τη συμπάθεια της διοίκησης και του προσωπικού της ΕΚΤ στον Λουκά Παπαδήμο εκφράζει ο Ντράγκι

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών καταδικάζει την επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου