Quantcast

«Υγειονομική βόμβα» οι παράνομοι μετανάστες

Οι ανακοινώσεις των Μ. Χρυσοχοίδη και Α. Λοβέρδου για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Πότε θα γίνουν τα κέντρα φιλοξενίας. Σε ποια νοσοκομεία θα μεταφέρονται. Τι θα ισχύσει για την εργασία (VIDEO)
 Υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ενάντια σε κάθε είδους λαϊκισμό, χαρακτήρισαν το μεταναστευτικό πρόβλημα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Υγείας και Προστασίας του Πολίτη κ.κ.Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης.

Όπως είπαν οι υπουργοί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους περίπου ένα εκατομμύριο μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα, άλλοι με άδεια, οι περισσότεροι χωρίς άδεια, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στο επίπεδο της υγείας και στο επίπεδο της ασφάλειας.

Χαρακτηριστικά είπαν, ότι έχουν αυξηθεί 1000% τα κρούσματα AIDS ενώ έχουν καταγραφεί 620 οίκοι ανοχής χωρίς άδεια, και μόνο επτά με άδεια.

Αυξήθηκαν τα μεταδιδόμενα νοσήματα παράλληλα με την εγκληματικότητα, η οποία σε ορισμένες περιοχές δημιουργεί εκρηκτικά προβλήματα.

Οι υπουργοί είπαν ότι προχωρούν άμεσα υγειονομικοί έλεγχοι σε όλο το μεταναστευτικό πληθυσμό, ενώ θα σφραγίζονται αμέσως, τα σπίτια στα οποία διαμένουν παράνομα και μαζικά μετανάστες και οι ιδιοκτήτες τους θα έχουν ποινικές ευθύνες.



Όπως ανακοίνωσαν μέσα στο μήνα θα λειτουργήσει το πρώτο κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και συνολικά σε κάθε μία από τις 10 περιφέρειες θα δημιουργηθούν 30 κέντρα, τα οποία κάθε στιγμή θα μπορούν να φιλοξενούν χίλια άτομα.

Τα άτομα αυτά θα φιλοξενούνται εκεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες απέλασης και έτσι θα είναι δυνατή η εξυπηρέτηση περισσότερων ατόμων.

Ο υπουργός Υγείας κ.Λοβέρδος βεβαίωσε ότι τα νοσοκομεία έχουν δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τα υγειονομικά προβλήματα και προωθούνται ήδη, σχετικές υγειονομικές διατάξεις οι οποίες καθορίζουν όλα τα απαραίτητα βήματα από κρατικής πλευράς.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εργασία το πιστοποιητικό υγείας

Το πιστοποιητικό υγείας, θα είναι στο εξής αναγκαία προϋπόθεση για την εργασία των μεταναστών στη χώρα μας, με βάση νέα Υγειονομική Διάταξη, με την οποία γίνεται υποχρεωτική παραπομπή στις υγειονομικές δομές της χώρας όσων πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα, τα οποία αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και περιγράφονται αναλυτικά μέσα σε αυτήν, ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που αφορούσε τη δημόσια υγεία σε σχέση με την παράνομη μετανάστευση.

Η ρυθμίσεις που περιλαμβάνει η Υγειονομική Διάταξη έγιναν γνωστές το μεσημέρι και μεταξύ άλλων προβλέπουν περιορισμούς στην απασχόληση ατόμων με συγκεκριμένα λοιμώδη νοσήματα, τις υποχρεώσεις που προκύπτουν για τα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση περιστατικών λοιμωδών νοσημάτων, αλλά και τις προδιαγραφές και απαιτήσεις ώστε οι χώροι διαβίωσης των μεταναστών να πληρούν τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

Διαβάστε αναλυτικά τους όρους και τις προυποθέσεις που έθεσε ο Υπουργός Υγείας

Έρχονται μέτρα για τους παράνομους μετανάστες