Quantcast

Υποσιτίζονται 2 χιλιάδες μαθητές

Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε δύο λίστες στην Αρχιεπισκοπή που θα στηρίξει τις οικογένειές τους.
Δύο χιλιάδες μαθητές στην Αθήνα υποσιτίζονται καθημερινά εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους. Ο αριθμός δεν αποτελεί εκτίμηση. Τα στοιχεία των οικογενειών των υποσιτιζόμενων παιδιών παραδόθηκαν, σύμφωνα με «Τα Νέα», από το υπουργείο Παιδείας στην Αρχιεπισκοπή και το επόμενο διάστημα και το επόμενο διάστημα η Αρχιεπισκοπή θα στηρίξει τις οικογένειες αυτές αποστέλλοντάς τους δέματα με τρόφιμα και ρούχα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, χθες, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των προέδρων των ενοριακών φιλόπτωχων ταμείων ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής π. Μάξιμος Παπαγιάννης αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Αθήνας. Προσέθεσε επιπλέον ότι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών έλαβε από το υπουργείο Παιδείας δύο λίστες με συνολικά 2.000 υποσιτιζόμενα παιδιά στα σχολεία της πρωτεύουσας.

Παρών στη συνέλευση ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος τόνισε πως η Αρχιεπισκοπή θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για το καθένα από αυτά τα παιδιά που αναφέρονται στις λίστες του υπουργείου, «κάνοντάς τα δικά της παιδιά». Ζήτησε μάλιστα από τους κληρικούς να είναι «στρατιώτες τούτη την ώρα της κρίσης».

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ