Διήμερο «ταξίδι» από τη μινωϊκή έως τη σύγχρονη Κρήτη

«Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης σας υπόσχεται ένα διήμερο νόστο και σας προσκαλεί σ' ένα ταξίδι, όπου αφετηρία και προορισμός είναι ο ίδιος τόπος, εκείνο το “θεριό που κείτονταν στη θάλασσα”, του Ν. Καζαντζάκη» αναφέρει ο Έλληνας ευρωβουλευτής, ο οποίος διοργανώνει τη σχετική εκδήλωση...
«Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης σας υπόσχεται ένα διήμερο νόστο και σας προσκαλεί σ' ένα ταξίδι, όπου αφετηρία και προορισμός είναι ο ίδιος τόπος, εκείνο το “θεριό που κείτονταν στη θάλασσα”, του Ν. Καζαντζάκη» αναφέρει ο Έλληνας ευρωβουλευτής, ο οποίος διοργανώνει τη σχετική εκδήλωση, την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Η προϊστορική Κρήτη είναι η αφετηρία μας. Θα ακολουθήσουμε τα βήματα ενός σπουδαίου αρχαιολόγου, που μελετά τη Μινωική Κρήτη σχεδόν...από γεννησιμιού του. Ο Λευτέρης Πλάτων, αν. καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών θα μας ξεναγήσει στον τόπο και τη θάλασσα, στους θεούς και τους ανθρώπους που δημιούργησαν το μεγαλείο της Μινωικής Κρήτης. Και θα αναρωτηθεί μαζί μας αν εκεί βρίσκεται η αρχαιότερη ρίζα του ευρωπαϊκού πολιτισμού» προσθέτει.

Το πρόγραμμα είναι το εξής:
Διάλεξη του Λευτέρη Πλάτωνα με θέμα: Μινωική Κρήτη: θεοί και άνθρωποι, η γη και η θάλασσα, τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου, ώρα 17.30 στην Αίθουσα A3G2, στο κτίριο του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή του Γιώργου Γραμματικάκη.
Την επόμενη ημέρα, με τους ήχους δυο μουσικών σχημάτων και οδηγό τον Στέλιο Πετράκη, κορυφαίο εκφραστή της κρητικής μουσικής παράδοσης, θα διανυθεί μία μαγευτική διαδρομή από την Κρήτη ως το γαλλικό Νότο και την Ισπανία.
Η συναυλία «Μουσικοί ήχοι της Μεσογείου» (Α΄μέρος Trio Lopez-Petrakis- Chemirani και Β΄μέρος Κουαρτέτο Κρητικής Μουσικής) θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου, ώρα 19.30, στο Le Bouche à Oreille, Rue Félix Hap, 11, 1040 Brussels.