Γάμος Χάρι-Μέγκαν: Το κάστρο, ο κουμπάρος, τα παρανυφάκια, η... «λυπητερή» - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Όλες οι λεπτομέρειες για τον πριγκιπικό γάμο της χρονιάς.
Το αρχικό κάστρο του Ουίνσδορ χτίστηκε τον 11ο αιώνα, μετά την νορμανδική κατάκτηση της Αγγλίας υπό τον Γουλιέλμο Α΄. Από την εποχή του Ερρίκου Α΄ χρησιμοποιείται από τους εκάστοτε μονάρχες, όντας το μεγαλύτερο παλάτι της Ευρώπης.
 
Το κάστρο περιλαμβάνει το Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, που χτίστηκε τον 15ο αιώνα και αποτελεί τον πνευματικό τόπο του κάστρου. Είναι το πολυπληθέστερο κάστρο στον κόσμο, καθώς, περισσότεροι από 500 άνθρωποι ζουν και εργάζονται εκεί.

• Κουμπάρος θα είναι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, Δούκας του Cambridge. Ο Χάρι είναι και κουμπάρος του Ουίλιαμ. Ο μικρότερος απόγονος του Καρόλου και της Νταϊάνα πάντρεψε τον μεγαλύτερο αδελφό του με την Κέιτ Μίντλετον το 2011.

• Το κόστος του γάμου θα φτάσει τις 2 εκατ. λίρες (2,287 εκατ. ευρώ), χωρίς τα έξοδα της ασφάλειας (που υπολογίζονται σε 30 εκατ. λίρες!). Αυτό σπάει στα εξής: Φαγητό και ποτά: 576.000 ευρώ /Γυάλινη μαρκίζα: 339.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το νυφικό κόστισε τελικά 100.000 λίρες (περίπου 113.000 ευρώ), και είναι ραμμένο στο χέρι ενώ θα φέρει την υπογραφή του βρετανικού οίκου υψηλής ραπτικής Ralph & Russo.

Κύριο ρόλο θα έχει ο πρίγκιπας Γεώργιος και η πριγκίπισσα Charlotte, παιδιά του πρίγκιπα William και της Δούκισσας του Cambridge Catherine, δηλαδή τα δύο μεγάλα ανίψια του πρίγκιπα Harry. Ο λίγων ημερών πρίγκιπας Luis δεν θα δώσει το παρόν στο βασιλικό γάμο. Μαζί με τα δύο μεγάλα ανίψια του Harry, θα δούμε:

Την 3χρονη Florence van Cutsem, κόρη της Alice van Cutsem και του Nicholas van Cutsem και βαφτισιμιά του Harry.

Η Florence είναι επίσης ξαδέρφη ενός από τα πιο γνωστά παρανυφάκια στο γάμο του William, της μικρής Grace van Custem, η οποία είχε κλέψει την παράσταση στο γάμο του 2011, όταν στο μπαλκόνι, έκλεινε τα αυτιά της, την στιγμή που περνούσαν τα πολεμικά αεροσκάφη.

Ταυτόχρονα, στην λίστα με τα τυχεράκια παρανυφάκια και παραγαμπράκια έχουμε:

1. Την εξάχρονη Remi Litt και την 7χρονη αδερφή της, Rylan, κόρες της σχεδιάστριας Darren Litt και βαφτισιμιές και οι δύο της Markle

2. Την τετράχρονη Ivy Mulroney, κόρης της στυλίστριας Jessica Mulroney, πολύ καλής φίλης της νύφης καθώς και τα επτάχρονα δίδυμα αδέρφια της, Brian και John Mulroney

3. Τον Benedict Mulroney, γιο του πρώην Καναδού πρωθυπουργού Brian Mulroney

4. Την δίχρονη Zalie Warren, 2, βαφτισιμιά του Harry Και κόρη της Zoe Warren και του Jake Warren

5. Τον εξάχρονο Jasper Dyer, 6, γιο του παλιού φίλου του Harry Mark Dyer και της Αμερικανίδας συζύγου του Amanda.

Το πρόγραμμα

9:00: Οι καλεσμένοι θα αρχίσουν να έρχονται στο κάστρο του Οίνσδορ

9:30-11:00: Οι καλεσμένοι θα εισέλθουν στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου

11.20: Αφίξεις μελών της Βασιλικής οικογένειας

11.30: Η Μέγκαν και η μητέρα της θα φύγουν για την εκκλησία. Έπειτα θα πάνε στο κάστρο κάνοντας μια στάση για να συναντήσουν τα παρανυφάκια και την κυρία επί των τιμών. Η Μέγκαν θα εισέλθει από την δυτική πλευρά ενώ ο πρίγκιπας Χάρι μαζί με τον κουμπάρο του θα πάνε στην εκκλησία με τα πόδια
12:00: Αρχίζει το μυστήριο που θα κρατήσει μια ώρα

13:00: Μετά την τέλεση του μυστηρίου, οι νεόνυμφοι έξω από την εκκλησία θα δεχτούν συγχαρητήρια από τους 200 αντιπροσώπους των φιλανθρωπικών οργανώσεων στις οποίες συμμετέχει ο πρίγκιπας. Κοντινοί φίλοι και μέλη της οικογένειας θα συναντηθούν στη δυτική πτέρυγα της εκκλησίας και θα τους χαιρετίσουν (διάρκεια 25 λεπτών).

1.30 Εισέρχονται στον χώρο της δεξίωσης

19:00 Ο Χάρι και η Μέγκαν, θα αλλάξουν ρούχα και θα πάνε στη βραδινή δεξίωση στο Frogmore House

ΠΗΓΗ: ΟΚ magazine Αγγλίας