Quantcast

Οι χρυσοί κληρονόμοι του Γιάννη Δαλιανίδη

Την ηθοποιό Καίτη Ιμπροχώρη και την οικογένεια της, καθώς και ιδρύματα που φιλοξενούν ορφανά παιδιά, όρισε κληρονόμους της τεράστιας περιουσίας του ο αείμνηστος σκηνοθέτης.
Μπορεί στη ζωή του να μην είχε αποκτήσει δικά του παιδιά, είχε δημιουργήσει όμως τη δική του οικογένεια. Τρεις ανθρώπους με τους οποίους είχε αναπτύξει δεσμούς αίματος και τους ένιωθε πολύ κοντά του.
 
Τον Δημήτρη, ανιψιό της ηθοποιού Καίτης Ιμπροχώρη και βαφτιστήρι του, τον θεωρούσε κυριολεκτικά γιο του. Αυτό το παιδί είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, ο «χρυσός» κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας του Γιάννη Δαλιανίδη, στον οποίο άφησε την μερίδα του λέοντος.
 
Κληρονόμοι, επίσης, ορίζονται και η ηθοποιός μαζί με τον αδερφό της, στους οποίους περιέρχονται τα κινητά και ακίνητα υπάρχοντα του σκηνοθέτη, καθώς επίσης και τα πνευματικά δικαιώματα από τις κινηματογραφικές ταινίες του.
 
Η οικογένεια της Καίτης Ιμπροχώρη ήταν η οικογένεια του Γιάννη Δαλιανίδη, μετά το θάνατο της θετής μητέρας του Ολυμπίας Δαλιανίδη.

Ήταν οι άνθρωποι που στάθηκαν στο πλευρό του και τον φρόντισαν με αγάπη τις δύσκολες ώρες μέσα στο νοσοκομείο ως τις τελευταίες του στιγμές.

Ωστόσο, ένα σεβαστό μέρος της περιουσίας, σύμφωνα με την επιθυμία του σκηνοθέτη, περιέρχεται σε ιδρύματα που φιλοξενούν ορφανά παιδιά.

Ήταν γνωστή εξάλλου η ευαισθησία του για τα παιδιά που δεν είχαν οικογένεια, καθώς και ο ίδιος ήταν υιοθετημένος και θεωρούσε τον εαυτό του τυχερό που βρήκε αγάπη και ζεστασιά στο σπιτικό της οικογένειας Δαλιανίδη, η οποία και τον ανέθρεψε.
 
Ο Γιάννης Δαλιανίδη υπήρξε ένας από τους πιο επιτυχημένους και ταλαντούχους δημιουργούς του ελληνικού σινεμά με πολλές ταινίες στο ενεργητικό του.

Θησαυρός τα πνευματικά δικαιώματα

Το κομμάτι εκείνο της περιουσίας του που είναι πραγματικά ανεκτίμητο είναι το έργο του. Οι υπέροχες ταινίες που χάρισε απλόχερα στο κοινό, το τραγούδι και το γέλιο.

Τα ποσοστά από τα δικαιώματα των ταινιών του περιέρχονται στη δικαιοδοσία των Δημήτρη και Αγγελου Ιμπροχώρη, όπως και τα σημαντικά περιουσιακά του στοιχεία στη Θεσσαλονίκη.
Τα μιούζικαλ του Φίνου θεωρούνται τα πλέον χρυσοφόρα και τα τηλεοπτικά κανάλια δίνουν γη και ύδωρ για την προβολή τους.

Τις αφίσες των ταινιών του, ο Γιάννης Δαλιανίδη αφήνει στο δημοσιογράφο Ιάσονα Τριανταφυλλίδη, τον οποίο εκτιμούσε πάρα πολύ.

ΠΗΓΗ: Espresso