Quantcast

«Ραντεβού» στην Πάρο δίνουν οι ερασιτεχνικοί θίασοι του Αιγαίου

Από 5 έως 15 Οκτωβρίου η 29η συνάντηση-θεσμός.
Το ετήσιο τακτικό ραντεβού των ερασιτεχνικών θιάσων του Αιγαίου δίνουν φέτος στην Πάρο, για πρώτη φορά, ερασιτέχνες ηθοποιοί από όλο το Αιγαίο, από 5 έως 15 Οκτωβρίου, στην 29η Συνάντηση ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων Αιγαίου.

Στην Πάρο θα βρεθούν περισσότερα από 500 άτομα από 17 νησιά, τα οποία θα ανεβάζουν καθημερινά δωρεάν παραστάσεις σε τρεις θεατρικές σκηνές.

Παράλληλα θα διοργανώνονται σεμινάρια, ομιλίες, εκθέσεις, μουσικές βραδιές και πολλές άλλες παράλληλες εκδηλώσεις που θα συγκροτήσουν αυτή την μοναδική θεατρική πανδαισία.

«Έχοντας την πεποίθηση ότι ο πολιτισμός δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά συνειδητή επιλογή και ότι η δημιουργία είναι τρόπος και στάση ζωής, δημιουργούμε το πλαίσιο συνάντησης των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων του Αιγαίου. Με γνώση, ευαισθησία και πολύ μεράκι η ερασιτεχνική δημιουργία αποτελεί βήμα έκφρασης στους “εραστές” της τέχνης που επιμένουν να αναζητούν δημιουργική διέξοδο στον πολιτισμό και να εμπνέονται από την αρχέγονη τέχνη του θεάτρου» τονίζει η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου που διοργανώνει τη Συνάντηση.

Η συνάντηση υποστηρίζεται οικονομικά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, την Περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Πάρου και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, φέτος, πολύ σημαντική είναι η παρουσία στο φεστιβάλ των σκηνοθετών Κατερίνας Ευαγγελάτου και Σταύρου Τσακίρη, καθώς και του βραβευμένου συγγραφέα Σάκη Σερέφα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ