Στην ταινία Red Hulk το πρώτο βραβείο

Όταν, στο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας, το σινεμά συναντά την ανατριχιαστική πραγματικότητα.
Στην ταινία Red Hulk της Ασημίνας Προέδρου, μία ιστορία για νεοναζί στη σημερινή Αθήνα, απονεμήθηκε ο Χρυσός Διόνυσος, το μεγάλο βραβείο της κριτικής επιτροπής του 36ou Φεστιβάλ Μικρού Μήκους της Δράμας.

Σε αυτήν ένας νεαρός εντάσσεται σε μια ομάδα νεοναζιστών και έρχεται αντιμέτωπος με τον περίγυρό του, καθώς και με ηθικά διλήμματα.

Ο Φρίξος Προέδρου, που πρωταγωνιστεί στην ταινία, κέρδισε το βραβείο ανδρικής ερμηνείας.

Μεγάλη η συμμετοχή

Πολύ μεγάλη ήταν φέτος η συμμετοχή, αλλά και οι βραβεύσεις γυναικών σκηνοθετών.

Ο Αργυρός Διόνυσος απονεμήθηκε στην ταινία Dead End της Τόνιας Μισιαλή, το Βραβείο Σπουδαστικής Ταινίας κατέκτησε η ταινία Νικολέτα της Σόνια Λίζα Κέντερμαν, το Βραβείο Τόνια Μαρκετάκη στην ταινία Πιετά και το Ειδικό Βραβείο Ντίνος Κατσουρίδης στην ταινία Συνθήκη 10/60.

Στην ίδια ταινία απονεμήθηκε και τιμητική διάκριση φωτογραφίας.

Η ταινία Γεννήτρια απέσπασε Τιμητική Διάκριση Σεναρίου.

Για την ερμηνεία της στην ταινία Στο Κατώφλι βραβεύτηκε η Μυρτώ Παπούλια. Τιμητική διάκριση Μοντάζ δόθηκε στην ταινία Σκιαμαχία, Τιμητική Διάκριση Ήχου στην ταινία Μαθήματα Οδήγησης, Σχεδιασμού Ήχου στην Συνθήκη 10/60 και Πρωτότυπης Μουσικής στην ταινία Εθελοντές.

Τιμητική Διάκριση Σκηνικών - Κοστουμιών απονεμήθηκε στην ταινία Memory Reloaded, ενώ ειδικό βραβείο απέσπασε η ταινία Δεν Είμαι Τώρα Εδώ.

Η ταινία Αννα του Σπύρου Χαραλάμπους κέρδισε το βραβείο Έλληνες του Κόσμου - Σωκράτης Δημητριάδης.

Στο Διεθνές Τμήμα του Φεστιβάλ το πρώτο βραβείο απέσπασε η ταινία Η Μέρα των Νεκρών από την Πολωνία της Αλεξάντρα Τρεπίνσκα, ενώ το δεύτερο βραβείο κέρδισε η ταινία The Runaway.

ΠΗΓΗ: tanea.gr