Σχεδιάζουν τη δημιουργία της ΕΡΤ4 - Τι θα μεταδίδει

Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να αυξήσει τα κανάλια της ΕΡΤ σε τέσσερα.
Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να αυξήσει τα κανάλια της ΕΡΤ σε τέσσερα. Θα εκπέμπει ελεύθερα ψηφιακά, αλλά και με υπηρεσίες υβριδικής τηλεόρασης.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Realnews, το τέταρτο κανάλι που σχεδιάζει να βγάλει στον αέρα η ΕΡΤ, διευρύνοντας τις υπηρεσίες της, θα είναι αθλητικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα διοίκηση του Ραδιομεγάρου αποφάσισε να πάρει πίσω τις συχνότητες τις οποίες διαθέτει δωρεάν σε διεθνή κανάλια, όπως η Deutsche Welle και το TV5, και να αξιοποιήσει τη συχνότητα αυτή για να εκπέμψει και... ΕΡΤ4, μόνο με αθλητικά.

Ενδεικτικό του σχεδιασμού που γίνεται στα άδυτα του Ραδιομεγάρου είναι ότι δόθηκε εντολή να αγοραστούν δικαιώματα για κάθε διοργάνωση και τουρνουά, στο οποίο υπάρχει ελληνική συμμετοχή (σ.σ. ακόμα και στο πόλο γυναικών) με στόχο να στηριχτεί ο ελληνικός αθλητισμός.

Παράλληλα, «κλειδώνουν» συμφωνίες για την εξασφάλιση κορυφαίων διοργανώσεων, όπως το Μουντιάλ του 2018, ενώ στην τελική ευθεία είναι και η αγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η έλευση σε θέση ειδικού συμβούλου του Γιώργου Λυκουρόπουλου, ο οποίος αποχώρησε από τη NOVA όπου εργάστηκε για 22 χρόνια και έρχεται στην ΕΡΤ για να αναλάβει θέση ευθύνης στον τομέα των αθλητικών.

Το νέο κανάλι θα εκπέμπει ελεύθερα και ψηφιακά μέσα από μία από τις έξτρα συχνότητες που βρίσκονται στον πολυπλέκτη της ΕΡΤ και διατίθενται για την ώρα σε διεθνή κανάλια.

Αυτό πρακτικά θα σημαίνει ότι θα «κοπεί» ένα από τα διεθνή κανάλια που μεταδίδονται ελεύθερα μέσω εγχώριας συχνότητας, γεγονός το οποίο αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις σε διάφορα επίπεδα.

Στον απόηχο της επίσκεψης Μακρόν στη χώρα μας, θεωρείται βέβαιο ότι το κανάλι που θα «κοπεί» δεν θα είναι το γαλλικό TV5.

Εκτός από την ελεύθερη ψηφιακή μετάδοση, στόχος είναι το νέο αθλητικό κανάλι της ΕΡΤ να αποτελέσει και το πρώτο βήμα προς την υβριδική τηλεόραση, όπου ενοποιούνται το διαδίκτυο με την τηλεόραση και δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη πληκτρολογώντας τη σχετική διεύθυνση σε συσκευή smart tv να συνδέεται με το κανάλι, να επιλέγει παράλληλα γεγονότα, να έχει διάδραση κ. α.

Πηγή: Realnews