Ακυρώθηκε η συνάντηση του Βερολίνου για το χρέος-Έρχεται ο Μοσχοβισί

Πηγές απο τις Βρυξέλλες ανέφεραν οτι ακυρώθηκε η συνάντηση ΕΕ και ΔΝΤ, ωστόσο έρχεται στην Αθήνα ο αρμόδιος Επίτροπος Οικονομικών κ. Μοσχοβισί.
Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Η συνάντηση υπουργών οικονομικών και κοινοτικών αξιωματούχων για το ελληνικό ζήτημα που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί ανεπίσημα στο Βερολίνο, ακυρώθηκε "λόγω των πολλών διαρροών", αναφέρει κοινοτική πηγή.

Η πηγή επιβεβαίωσε την προηγούμενη απόφαση για τη συνάντηση και απέδωσε την ακύρωσή της στις πολλές λεπτομέρειες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Δεύτερη πηγή είπε ότι ΕΕ και ΔΝΤ θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους "με άλλους τρόπους".

Αντίδραση για το Washington Group υπήρξε σήμερα από την Κομισιόν και τον αρμόδιο επίτροπο

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει συνάντηση του Washington Group

Την συνάντηση είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα και το ελληνικό υπουργείο οικονομικών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, το οποίο πρώτη δημοσιοποίησε η Suddeutsche Zeitung, oι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας Β.Σόιμπλε, της Γαλλίας Μ.Σαπέν, της Ιταλίας Κ.Παντοάν της Ισπανίας Ντε Γκίντος και ο πρόεδρος του eurogroup Γ.Ντάισελμπλουμ, θα μετέβαιναν στο Βερολίνο την Παρασκευή για να ενημερωθούν από κοινού από τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλιγκ και τον Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ για την πορεία και τα βασικά αποτελέσματα των συζητήσεων ESM - ΔΝΤ σε σχέση με την ελληνική υπόθεση, το πρόγραμμα διάσωσης και τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε αυτό.

Τις τελευταίες ώρες πηγές του γερμανικού υπουργείου οικονομικών αρνήθηκαν "ότι ποτέ είχε προγραμματιστεί κάτι επίσημο".


Tη Δευτέρα στην Αθήνα ο Μοσκοβισί για το συνέδριο «η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας»