Αποκάλυψη realfm: Οι τρεις λέξεις «κλειδιά» στη συζήτηση Τόμσεν-Σόιμπλε για το ζήτημα του χρέους

Ποιο είναι το επικρατέστερο σενάριο για το χρέος, που θα ανάψει το πράσινο φως για ένταξη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Τι συζητούν ο εκπρόσωπος του Ταμείου στην Ευρώπη και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Μια αποκάλυψη για το ζήτημα του χρέους που θα οδηγήσει στην ένταξη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα έκανε από τη συχνότητα του realfm 97,8 και την εκπομπή του, ο Νίκος Στραβελάκης.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, η συζήτηση Πόουλ Τόμσεν και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το ζήτημα του χρέους (με την εξειδίκευση των μέτρων για το χρέος, αλλά και την εφαρμογή τους να παραπέμπεται για μετά το τέλος του προγράμματος το 2018, σύμφωνα με πηγές των δανειστών) επικεντρώνεται σε τρεις λέξεις-κλειδιά.

Συγκεκριμένα, οι τρεις λέξεις που αποτελούν το πλαίσιο για τη συμφωνία Σόιμπλε-Τόμσεν στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος είναι «enough unspecific specificity», δηλαδή «αρκετά μη εξειδικευμένη εξειδίκευση».

Ετσι και ο Σόιμπλε μπορεί να φτάσει με ασφάλεια ως τις γερμανικές εκλογές λέγοντας “μία γενική, αόριστη περιγραφή έκανα” και ο Τόμσεν θα πάρει μία αρκετή εξειδίκευση, τέτοια που θα μπορεί να πάει στο εκτελεστικό του συμβούλιο και να εισηγηθεί επιστροφή στο πρόγραμμα και να βγάλει έκθεση βιωσιμότητας του χρέους.