Quantcast

Βερολίνο: Τα ευρωομόλογα δεν είναι θαυματουργό φάρμακο

Κατά της έκδοσης ευρωομολόγων τάσσεται εκ νέου ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου που απαντά στην πρόταση της Κομισιόν.


Κατά της έκδοσης ευρωομολόγων τάσσεται εκ νέου ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου που έδωσε απάντηση στην πρόταση της Κομισιόν.

Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ είπε ότι «η γερμανική κυβέρνηση συμμερίζεται την πολύ διαδεδομένη άποψη ότι τα ευρωομόλογα δεν θα ήταν σήμερα ένα θαυματουργό φάρμακο», ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος προκρίνει μία πολιτική λύση στην κρίση που περιλαμβάνει το να καταστεί «υποχρεωτικός» ο σεβασμός των κανόνων καλής δημοσιονομικής συμπεριφοράς.

Την ώρα που η Κομισιόν ετοιμάζεται να προτείνει επισήμως την Τετάρτη τη δημιουργία τίτλων χρέους εγγυημένων από κοινού από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου υπογράμμισε ότι με τη δημιουργία ευρωομολόγων «δεν αντιμετωπίζονται οι ρίζες του κακού» δηλαδή η δημοσιονομική απειθαρχία.

Παράλληλα, το Βερολίνο δεν έκρυψετις επιφυλάξεις του έναντι μιας άλλης ιδέας από τις Βρυξέλλες που διατυπώθηκε σε συνέντευξη της αντιπροέδρου της Επιτροπής Βίβιαν Ρέντινγκ, για τη δημιουργία μιας ενιαίας έδρας στο ΔΝΤ για ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ.

«Πρέπει να μην λησμονούμε το γεγονός ότι το ΔΝΤ έχει μέλη κράτη και όχι νομικούς οργανισμούς» απάντησε σήμερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κοτχάους.

«Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε προτάσεις μέσω συνεντεύξεων» εξήγησε ο Μάρτιν Κότχαους και πρόσθεσε ότι η Βίβιαν Ρέντινγκ δεν είναι η «αρμόδια» επίτροπος για τα θέματα αυτά.