Quantcast

Δεν βιάζεται το ΔΝΤ

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την κατάληξη των συνομιλιών για το ελληνικό πρόγραμμα είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.
Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την κατάληξη των συνομιλιών για το ελληνικό πρόγραμμα είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Ο Τζέρι Ράις σημείωσε ότι οι συνομιλίες στην Ελλάδα εστιάζονται στο να βρεθούν «βιώσιμα και εφικτά μέτρα προκειμένου να μπει η δημοσιονομική πολιτική και πάλι σε τροχιά για να στηριχθεί ένας πλήρως αξιόπιστο πρόγραμμα».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ συμφώνησε ότι ο χρόνος έχει τη σημασία του, σε σχέση με το γεγονός ότι πλησιάζουν οι ημερομηνίες πραγματοποίησης της συνάντησης του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Επίσης, είπε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, αποφεύγοντας και πάλι να προσδιορίσει το πότε θα ολοκληρωθεί ο διάλογος των απεσταλμένων της τρόικας στην Ελλάδα, χωρίς, όμως, να υποβαθμίσει και την αναγκαιότητα για γρήγορη διαδικασία.

Σε ερώτηση αν το ΔΝΤ αποδεχτεί «πολιτική λύση» σε περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες της τρόικας στην Αθήνα, επισήμανε ότι δεν επιθυμεί να προτρέξει, από τη στιγμή που οι συνομιλίες συνεχίζονται και ανάλογα με τις εξελίξεις θα υπάρξει σταδιακή αντιμετώπισή τους.

Σε ερωτήσεις για τη λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ» και τις εκτιμήσεις περί «κοινωνικής αναταραχής» σε χώρες της νότιας Ευρώπης, επισήμανε την αναγκαιότητα δίκαιων μέτρων και καταπολέμησης του φαινομένου της φοροδιαφυγής.