Διπλό σοκ από ΔΝΤ και Ντάισελμπλουμ: Πολύ νωρίς για συμφωνία με την Ελλάδα!

«Οι διαφορές παραμένουν» λέει το Ταμείο. Ανοιχτό το ενδεχόμενο για έκτακτο Eurogroup αφήνει ο επικεφαλής του οργάνου.

Ουάσιγκτον, του Θανάση Τσίτσα

Παραμένουν οι διαφορές μεταξύ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ελληνικής κυβέρνησης σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του, ο οποίος απέφυγε με επίσημη δήλωση του να προσδιορίσει την χρονική κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ : «Οι συζητήσεις συνεχίζονται, αλλά οι διαφορές παραμένουν και είναι πολύ νωρίς για να προβούμε σε εικασίες σχετικά με την προοπτική για την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο».

Νωρίτερα, δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στη Χάγη, ανέφερε πως «το Eurogroup της Μάλτας είναι πολύ νωρίς για να τερματίσει τη β' αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος».

Ο ίδιος ωστόσο, σημείωσε ότι πάντα είναι πιθανό να γίνει με έξτρα συνεδρίαση αν αυτό χρειάζεται. Αυτό δεν είναι ανακοίνωση, αλλά η πιθανότητα υπάρχει.

Να σημειωθεί ότι μετά τη Μάλτα η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών είναι η 22 Μάη.

Ενδιάμεσα μεταξύ 21-23 Απριλίου θα γίνει η Σύνοδος του ΔΝΤ, όπου εκτιμάται ότι θα συζητηθεί το θέμα της συμμετοχής του Ταμείου αλλά και το ζήτημα των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Αννικα Μπράιντχαρντ το EuroWorking Group της Πέμπτης διαπίστωσε πρόοδο σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με τις συζητήσεις να συνεχίζονται προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα το κλιμάκιο της Τρόικας.

Reuters: Προκαταρκτική συμφωνία Ελλάδας και δανειστών - Βρυξέλλες και Αθήνα εκφράζουν επιφυλακτικότητα

Σύγκρουση με ΔΝΤ για τις συντάξεις – «Αγκάθι» και τα εργασιακά – Στον αέρα η επιστροφή της τρόικας

Όλο το παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης – Πού συμφωνούν, πού διαφωνούν Αθήνα και δανειστές

Βρυξέλλες: Προσπάθειες για επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα