Quantcast

Ψάχνουν συμβιβασμό Αθήνα-δανειστές σε δείπνο κορυφής αυτήν ώρα στις Βρυξέλλες

Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου, Χουλιαράκης και εκπρόσωποι της τρόικας και του ΔΝΤ αναζητούν συμβιβαστική λύση που θα ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα ώστε να ολοκληρωθεί η 2η αξιολόγηση
Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Νέες προτάσεις καταθέτει σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά σε δείπνο που γίνεται απόψε στις Βρυξέλλες με στόχο να βρεθεί συμβιβαστική λύση στα ανοικτά μέτωπα και ιδιαίτερα στο θέμα της περικοπής των συντάξεων από το 2019, σε συνδοιασμό με τα άλλα ζητήματα.

Στο δείπνο θα συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Από την πλευρά των δανειστών θα συμμετέχουν οεπικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, ο εκπρόσωπος της Κομισόν Ντέκλαν Κοστέλο και εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Στόχος να συμφωνηθούν οι προϋποθέσεις για την επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα και την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης του 3ου ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα σήμερα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ (17:45 ώρα κεντρικής Ευρώπης ) με αντικείμενο την πορεία της ελληνικής αξιολόγησης.

Οι ίδιες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι την Πέμπτη θα βρίσκεται στο Βερολίνο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, προκειμένου να συναντηθεί με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε για να συζητήσουν το ίδιο θέμα.

SΖ: Οι δανειστές διαφωνούν στην Ελλάδα - Σημείο αιχμής το πρωτογενές πλεόνασμα

Μοσκοβισί στο Ευρωκοινοβούλιο: Επιστρέφω στις διαπραγματεύσεις-Ανοικτά τα εργασιακά