Quantcast

Στη Θεσσαλονίκη το 2018 το Balkans & Black Sea Cooperation Forum

Στη Θεσσαλονίκη και το διεθνές εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ πρόκειται να φιλοξενηθούν το 2018 οι εργασίες του "Balkans & Black Sea Cooperation Forum (BBSF)", το οποίο εστιάζει στις συνδυασμένες μεταφορές...
Στη Θεσσαλονίκη και το διεθνές εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ πρόκειται να φιλοξενηθούν το 2018 οι εργασίες του "Balkans & Black Sea Cooperation Forum (BBSF)", το οποίο εστιάζει στις συνδυασμένες μεταφορές και ιδίως στα οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα και τις ποτάμιες "οδούς" για το εμπόριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διαμέσου των Βαλκανίων. Με κεντρικό τίτλο "Rail, Road, Rivers connectivity in the EU via Balkans Region", το BBSF, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου-1 Ιουνίου, αποσκοπεί στο να προάγει σε θεσμικό και επιχειρηματικό επίπεδο τη διασυνοριακή, την ευρωπαϊκή και οικονομική συνεργασία μεταξύ των χωρών της Βαλκανικής και της Μαύρης Θάλασσας.

Η επιλογή της Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε επισήμως χτες το βράδυ, κατά τη διάρκεια του Greek-Chinese Cooperation Forum με θέμα: «One Belt – One Road: China and the balance of European interests», που αποτέλεσε συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo AE και του Balkans & Black Sea Cooperation Forum.

Η ανακοίνωση έγινε παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα, του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκου Ποζρικίδη και του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του BBSF κ. Γιάννη Μπαλακάκη.

Στο τριήμερο φόρουμ του 2018 περιλαμβάνονται συνεδρίες σχετικά με τις οικονομικές σχέσεις και τις προοπτικές της περιοχής, για την υγεία, την ενέργεια, την γεωργία και το περιβάλλον, τις μεταφορές και τις υποδομές, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Παράλληλα, το «εκθεσιακό κέντρο εξωστρέφειας» του BBSF θα λειτουργήσει ως μέσο προβολής και δικτύωσης οργανισμών και επιχειρήσεων με στόχευση στην Βαλκανική και την Μαύρη Θάλασσα.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και του δήμου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου και άλλων διεθνών οργανισμών, ενώ θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία της ΔΕΘ-Helexpo και του ινστιτούτου "Geo Routes Cultural Institute"

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ