Quantcast

Συμφωνία της Ε.Ε. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σήμερα σε συμφωνία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των 27 ηγετών των χωρών μελών στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός
Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σήμερα σε συμφωνία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των 27 ηγετών των χωρών μελών στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ.

«Συμφωνήσαμε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που πρέπει να είναι ένας από τους κύριους στόχους μας» είπε ο Ντόναλτ Τουσκ, η χώρα του οποίου έχει την προεδρία της ΕΕ, σε συνέντευξη Τύπου.

Η συμφωνία προβλέπει ότι τα ίδια κεφάλαια των τραπεζών θα πρέπει να ανέλθουν στο 9%, ένας στόχος «που πρέπει να επιτευχθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012» σύμφωνα με το κείμενο.

Το κείμενο της συμφωνίας προσθέτει ότι εν αναμονή της επίτευξη του στόχου του 9% «οι τράπεζες θα πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στη διανομή μερισμάτων και την καταβολή μπόνους».

Στη συμφωνία δεν προβλέπεται πάντως το συνολικό ποσό της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, το οποίο εκτιμάτα στα 108 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές. Αυτός ο αριθμός «θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω από τις ευρωπαϊκές αρχές», διευκρίνισε ο πολωνός υπουργός Οικονομικών Γιάτσεκ Ροστόφσκι.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση των αρχηγών της Ε.Ε.