Quantcast

Η ζωή στο Διάστημα

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Αυτές είναι οι καλύτερες φωτογραφίες του 2013...
Τα τηλεσκόπια που παρακολουθούν το Διάστημα δίνουν τις ομορφότερες φωτογραφίες της χρονιάς που μας αποχαιρετά σε μερικά εικοσιτετράωρα.



Τον Νοέμβριο, η NASA έδωσε στη δημοσιότητα αυτήν τη φωτογραφία του Κρόνου από τον δορυφόρο της την Κασσιανή.



Ο Καναδός αστροναύτης και επικεφαλής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού Chris Hadfield δίνει τη δική του εκδοχή του "Space Oddity" του David Bowie. Έγινε ένα από τα αξιομνημόνευτα... διαστημικά γεγονότα καθώς αυτός είναι το πρώτο μυοσικό video στο Διάστημα.



Ένας χρόνος ανακαλύψεων από το Curiosity στον Άρη.



Η πιο διάσημη φωτογραφία της χρονιάς από το τηλεσκόπιο Hubble είναι το νεφέλωμα Horsehead.



Άλλη μία φωτογραφία που μας δίνει η NASA, από την Κασσιανή, είναι ο βόρειος πόλος του Κρόνου που προσομοιάζει με τριαντάφυλλο.



Ο Chris Hadfield φωτογραφίζει την κορυφογραμμή ενός όρους στη Βραζιλία, όπως φαίνεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.



Ο κομήτης Ison την ώρα που βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τον Ήλιο στις 28 Νοεμβρίου. Η φωτογραφία ανήκει στον διάσημο φωτογράφο του Διαστήματος, Damian Peach στις 15 Νοεμβρίου με τηλεσκόπιο 20 εκατοστών.



Ο φωτογράφος Robert Gendler συνεργαζόμενος με το προσωπικό από το Επιστημονικό Ινστιτούτο Διαστημικού Τηλεσκοπίου στη Βαλτιμόρη, έλαβε δεδομένα από το τηλεσκόπιο Hubble και τα συνδύασε με τις δικές του παρατηρήσεις ώστε να δημιουργήσει αυτήν την εκπληκτική εικόνα του σπειροειδούς γαλαξία  M106.



Ο Ήλιος εξαπέλυσε τέσσερις εκρήξεις ακτινοβολίας. Αυτές είναι οι πιο διάσημες εκλάμψεις του Ήλιου από το Solar Dynamics Observatory της NΑSA.

ΠΗΓΗ: BBC