Κινδυνεύει το καταφύγιο τους

Περίπου τριάντα φλαμίνγκο και ένας κύκνος ήρθαν αυτές τις ημέρες στον υδροβιότοπο της Νέας Κίου, ο οποίος κινδυνεύει από την μόλυνση και την περιβαλλοντική αναισθησία των ανθρώπων
Περίπου τριάντα φλαμίνγκο και ένας κύκνος ήρθαν αυτές τις ημέρες στον υδροβιότοπο της Νέας Κίου, προκειμένου να βρουν άφθονη τροφή και να ξεκουραστούν πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους από τα βόρεια προς τα νότια , για να πάνε σε πιο ζεστά κλίματα.

Ο υδροβιότοπος της Κίου, 5κμ από το Ναύπλιο, είναι μοναδικός στην Πελοπόννησο που αποτελεί στάση για τα μεταναστευτικά πουλιά. Στη παραλία της Νέας Κίου και στο έλος Ρουμάνι βρίσκουν καταφύγιο πολλά είδη άγριων πουλιών. Η περιοχή όμως δεν προστατεύεται σωστά και κινδυνεύει, αν και έχει καταγραφεί ως ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους του νομού Αργολίδας.Όμως, αυτό το φυσικό κάλλος και καταφύγιο των πουλιών κινδυνεύει τα τελευταία χρόνια από την μόλυνση και την περιβαλλοντική αναισθησία των ανθρώπων καθώς πολλοί ασυνείδητοι ρίχνουν διάφορα σκουπίδια, μπάζα κι ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.Μάλιστα. υπάρχουν πολλά απόβλητα που προέρχονται από κάποια εργοστάσια της περιοχής που τα ρίχνουν στις κοίτες των ποταμών.