Quantcast

Μουσείο για τα μανιτάρια

Το νέο μουσείο μανιταριών εγκαινιάζεται την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στο χωριό Λάβδα των Γρεβενών.
Το νέο μουσείο μανιταριών εγκαινιάζεται την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στο χωριό Λάβδα των Γρεβενών. Στο χώρο εκτίθενται όλα τα μανιτάρια της περιοχής σε φυσική μορφή, πληροφορίες για το καθένα με πλούσια βιβλιογραφία ενώ παρέχεται ενημέρωση με οπτικοακουστικό υλικό καθώς και η δυνατότητα για μικροσκοπική εξέταση από τους επισκέπτες.

Στο μουσείο 45 Έλληνες γλύπτες φιλοτέχνησαν ισάριθμα έργα, τα οποία και ενσωματώθηκαν μέσα σε προθήκες που αποτελούν μικρογραφία της φύσης, στην οποία ζουν και αναπτύσσονται τα μανιτάρια.

«Φιλοδοξούμε να αναδείξουμε τις ομορφιές του χωριού μας, να συμβάλλουμε στην τουριστική ανάπτυξη και να κάνουμε την περιοχή μας πόλο έλξης και προορισμό επισκεπτών», επισημάνει ο επικεφαλής του πολιτιστικού συλλόγου «Η Λάβδα», που επιμελήθηκε την πρωτοβουλία.

Σημειώνεται ότι τα Γρεβενά ανακηρύχθηκαν ως η «πρωτεύουσα» των άγριων - αυτοφυών μανιταριών στην Ελλάδα και ο μύκητας, που βοτανικά ταξινομείται στα κρυπτόγαμα θαλλόφυτα, αποτελεί το έμβλημα - σύμβολο της πόλης, διακοσμώντας πάρκα, πλατείες και κόμβους.

Πηγή: clickatlife.gr