Quantcast

Α. Σαμαράς: Εθνική ανάγκη οι εκλογές - Ο καθένας να κάνει το καθήκον του

"Η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να αποτρέψει πάση θυσία τέτοιους τυχοδιωκτικούς πειραματισμούς" τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. (VIDEO)
Περίπου είκοσι λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο έκανε λόγο για τυχοδιωκτικούς πειραματισμούς, ενώ φάνηκε αποφασισμένος να μην φτάσει η χώρα σε αυτό το δημοψήφισμα.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς: «Ο κ. Παπανδρέου στην προσπάθειά του να διασωθεί έβαλε ένα δίλημμα διχαστικό, ένα δίλημμα εκβιαστικό, που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον μας και τη θέση μας στην Ευρώπη. Εξήγησα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να αποτρέψει πάση θυσία τέτοιους τυχοδιωκτικούς πειραματισμούς και μπορεί να το κάνει. Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε μπροστά μας απλά ένα αίτημα για εκλογές, αυτήν τη στιγμή οι εκλογές αποτελούν εθνική ανάγκη και ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του και να κάνει το καθήκον του».



Νωρίτερα, κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε στον κ. Κάρολο Παπούλια: "Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές έχω την ιστορική ευθύνη με κάθε τρόπο να κάνω ό,τι απαιτείται προκειμένου η ευρωπαϊκή προοπτική και το μέλλον της χώρας να μην μπει σε περιπέτειες. Αυτά τα σχέδια που υπάρχουν, τουλάχιστον να μην βρουν εμάς συνεργούς".