Quantcast

Αδωνις για τηλεοπτικές άδειες: Ενα προγενέστερο λάθος δεν διορθώνεται με χειρότερο

Εχουμε ευθύνη που έμεινε αρρύθμιστο το τηλεοπτικό τοπίο, είπε στον realfm 97,8 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ξεκαθαρίζοντας ότι «οι τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν προσωρινή άδεια και λειτουργούσαν κατά τον νόμο. Δεν ήταν πειρατές».
Στο αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προχώρησε και σε αυτοκριτική αναφερόμενος στο γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε αρρύθμιστο το τοπίο των τηλεοπτικών αδειών επί δεκαετίες.

«Ναι έχουμε ευθύνη που έμεινε αρρύθμιστο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αδωνις Γεωργιάδης. Και πρόσθεσε: «Βέβαια το επιχείρημα ότι είναι παράνομοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν είναι απολύτως αληθές. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν προσωρινή άδεια και λειτουργούσαν κατά τον νόμο. Δεν ήταν πειρατές. Το κράτος τους αναγνώριζε, πληρώναν ασφαλιστικές εισφορές για τους εργαζομένους, φόρους για τις επιχειρήσεις, τηλεοπτικό φόρο επί τις διαφημίσεις, ΦΠΑ και όλα τα υπόλοιπα. Ομως πράγματι δεν είχε ρυθμιστεί μέχρι το τέλος το οριστικό καθεστώς των αδειών. Πολύ κακώς. Προσέξτε όμως, ένα προγενέστερο λάθος δεν διορθώνεται με ένα χειρότερο».

Και συνέχισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ: «Γιατί αυτή τη στιγμή αυτό το οποίο γίνεται είναι ότι η κυβέρνηση θέλει να παρουσιάσει ως μεγάλη επιτυχία το τίμημα των 246 εκατ. Και μάλιστα είπε ο κ. πρωθυπουργός ότι θα το μοιράσει στους φτωχούς. Πρώτα απ’ όλα δεν είναι 246 εκατ. Εφέτος θα πάρει περίπου 80 εκατ. και τα άλλα θα δοθούν σε βάθος 3ετίας. Θα δούμε στα 3 χρόνια αν και εφόσον μπορούν να πληρώσουν και αν και εφόσον υπάρχουν βιώσιμοι τηλεοπτικοί σταθμοί, αν εφαρμοστεί αυτός ο νόμος. Δεύτερον και κυριότερο, εδώ χάνει το κράτος όλες τις ασφαλιστικές εισφορές και όλους τους φόρους των λειτουργούντων σήμερα τηλεοπτικών σταθμών. Αυτή τη ζημία από τα κανάλια που κλείνουν, αυτή τη ζημία από τους ανέργους που ξαφνικά θα μείνουν στον δρόμο και που θα πάψουν να πληρώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές από κει που τους πλήρωναν. Αυτή τη ζημία δεν θα την προσμετρήσεις στα 246 εκατ. ;. Η χθεσινή δε παρομοίωση της κα. Γεροβασίλη ότι όταν λέει έχεις ένα αυθαίρετο στο δάσος πας και το γκρεμίζεις ήταν εξαιρετικά ατυχής».

Στο ερώτημα που αφορά την αντιπολιτευτική στάση της ΝΔ στο θέμα και στο ποια είναι η θέση της αν βρεθεί και πάλι στα πράγματα ο αντιπρόεδρος του κόμματος απάντησε: «Η θέση μας είναι πολύ ξεκάθαρη. Εμείς θέλουμε να αξιοποιήσουμε το σύνολο του φάσματος, όπως λέει ο Ευρωπαίος επίτροπος, άρα θα δώσουμε περισσότερες τηλεοπτικές άδειες και θα φροντίσουμε να βάλουμε ένα ενιαίο φόρο, ένα ενιαίο τέλος που θα ισχύει για όλους τους συμμετέχοντες στο τηλεοπτικό τοπίο, τέτοιο ώστε να μην χάνει το δημόσιο ούτε ένα ευρώ»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


Μπακογιάννη στον realfm 97.8: Θα δώσουμε όσες άδειες χωράει το φάσμα